Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωσε τους αγρότες για τις άδειες χρήσης νερού ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Ενημέρωση στους αγρότες των Φιλιατρών σχετικά με τις διαδικασίες αδειών χρήσης νερού έκανε χθές το απόγευμα στις 7:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Αλεξανδρόπουλος είπε ότι ζητήθηκε η συνδρομή των γεωπόνων του Δήμου να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα αλλά χρειάζεται και το στίγμα της γεώτρησης με GPS το οποίο οι γεωπόνοι δεν έχουν.

Πρότεινε σαν καλύτερη λύση την όλη διαδικασία .........

που θα γίνει να την αναθέσουν σε γεωλόγο.
Αρχικώς να εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους αγρότες και από εκεί και μετά όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός να ζητήσουν προσφορές και να προτιμηθεί αυτός που θα δώσε την μικρότερη. Είπε ότι είναι πιο συμφέρουσα λύση καθώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή.

Όποιος οριστεί θα έρθει εδώ και θα δει κάθε περίπτωση ξεχωριστά.
Τόνισε ότι υπάρχει θέμα με τις απομακρυσμένες γεωτρήσεις που υπάρχουν από τις καλλιέργειες και διευκρίνισε ότι είναι πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η υφαλμύρωση των γεωτρήσεων στις παράκτιες περιοχές.
Σχετικό αίτημα έχει γίνει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά από τον οποίο ζητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού. Εκείνος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Είπε ότι το αίτημα το έχει προωθήσει στην περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Γεωργικής ανάπτυξης ώστε να τροποποιήσουν τον κανονισμό για την περιοχή μας. Και αυτό γιατί θα γραφτεί επάνω στους χάρτες τι ποτίζεις με την γεώτρηση που έχει ο καθένας.

Αναφέρθηκε στην διαδικασία είπε ότι η διαδικασία είναι ανοικτή για όσους έχουν γεωτρήσεις να συμμετάσχουν και να γίνει ομαδικά η δουλειά με την άδεια χρήσης του νερού.

Δείτε το σxετικό Video



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.