Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Λαγκούβαρδος: Υλοποιείται η χάραξη στο έδαφος για τη νέα γέφυρα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες άμεσης παρέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο γεφυράκι του Λαγκούβαρδου, στο δρόμο Αγίας Κυριακής - Μαραθόπολης, ώστε το καλοκαίρι του 2012 να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής νέας γέφυρας και βελτίωσης της χάραξης του δρόμου.

Χθες, στο Λαγκούβαρδο, μετέβη ο Κωνσταντίνος ........

Τριαντάφυλλος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, για τον εντοπισμό των σημείων στα οποία θα πατήσει ο καινούργιος δρόμος, ώστε να μπορέσουν να συνεννοηθούν με τους ιδιοκτήτες σχετικά με το πόση έκτασή τους θα πρέπει να παραχωρηθεί.

Ξεκίνησε να υλοποιείται, δηλαδή, η χάραξη στο έδαφος! Στο κομμάτι που θα γίνει άμεση παρέμβαση μέχρι το καλοκαίρι του 2012, στο σημείο όπου υπάρχει σήμερα η μικρή γέφυρα από σωληνωτούς οχετούς, θα γίνει καινούργια γέφυρα, με παράλληλη βελτίωση της χάραξης του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί ο διπλός ελιγμός που γίνεται σήμερα (στο φονικό «S») προκαλώντας πολλά προβλήματα και τροχαία ατυχήματα, έχοντας, πλέον, μόνο μία μικρή καμπύλη.

Βεβαίως, με την καινούργια χάραξη, όταν γίνει ο δρόμος, θα ευθυγραμμίζεται καλύτερα. Παρών ήταν και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερο και έντονο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο.

Μιλώντας δε στο «Θ», σημείωσε: «Μετά από πολλά χρόνια γίνεται πράξη το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για παρέμβαση στο Λαγκούβαρδο και ασφαλέστερη διέλευσή του, αφού είχε δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, προκαλώντας ακόμη και θανατηφόρα τροχαία. Επιτέλους, καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί το έργο άμεσης παρέμβασης, με νέα γέφυρα και βελτίωση του δρόμου, μέχρι να γίνει το οριστικό έργο με την καινούργια χάραξη του δρόμου, εκεί που ήδη είναι απαλλοτριωμένη έκταση».

Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Σας το είχαμε γράψει κατ' αποκλειστικότητα στις 8 Αυγούστου το θέμα με την κατάργηση του φονικού "S" στον Λαγκούβαρδο. (Κλίκ στον πανω σύνδεσμό για εκείνο το θέμα).
Τωρα αυτό το έργο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Ήδη ξεκίνησαν να γίνονται τα πρώτα βήματα.
Το πρόβλημα το είχαν θέσει οι νομαρχιακοί σύμβουλοι εκατοντάδες φορές στον ΤΕΩΣ νομάρχη Δημήτρη Δράκο αλλά εκείνος αγρόν ηγόραζεν. Ότι του λέγανε το έγραφε εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Με την νέα αιρετή περιφέρεια το Φιλιατρά News σε συνεργασία με τον πρώην διαχειριστή του blog κάναμε επιστολή και φτιάξαμε και ένα Video με το οποίο θέσαμε το πρόβλημα στον ίδιο τον Πέτρο Τατούλη. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ανταποκρίθηκε αμέσως για την λύση του προβλήματος ειδικά από την ώρα που είδε το video το οποίο του είχαμε αποστείλει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη βοήθεια για την ανάδειξη του θέματος στον ίδιο τον περιφερειάρχη είχαμε από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο τον οποίο για μία ακόμα φορά τον ευχαριστούμε πολύ δημόσια.
Τα βλέπεις κ. Δράκο; όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά δεν κάνει δημόσιες σχέσεις αλλά κοιτάει να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Εσυ κοίταζες να κάνεις μόνο δημόσιες σχέσεις.... και έργο ΜΗΔΕΝ.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.