Τη δυνατότητα να επανεξετάσει υπό ένα πιο «χαλαρό» πρίσμα τις προοπτικές πώλησης θυγατρικών του και ειδικότερα της βουλγαρικής Globul διαθέτει πλέον ο ΟΤΕ, έχοντας κλείσει επιτυχώς τον κύκλο των κινήσεων για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του.
Το κλίμα αυτό μετέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ......
Deutsche Telekom στο περιθώριο του μεγαλύτερου συνεδρίου για την κινητή τηλεφωνία, το Mobile World Congress 2013, που άνοιξε χθες τις πύλες του στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με όσα διευκρίνισαν τα εν λόγω στελέχη, σήμερα ο ΟΤΕ δεν αντιμετωπίζει τις πιεστικές ανάγκες χρηματοδότησης με τις οποίες ήταν αντιμέτωπος πέρυσι στο καλοκαίρι και ως εκ τούτου έχει την άνεση να χειριστεί από πιο πλεονεκτική θέση το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου ακόμη περιουσιακού στοιχείου (ύστερα από την πώληση της Telekom Srbjia και του Hellas Sat). Τα ίδια στελέχη υπογράμμισαν ότι σε κάθε περίπτωση ο όμιλος θα λάβει τις όποιες αποφάσεις του με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων.
Για την προοπτική πώλησης της Globul ρωτήθηκε χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Mobile World Congress, η υπεύθυνη της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ κυρία Κλαούντια Νέματ, η οποία, ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
Η κυρία Νέματ επανέλαβε, στη διάρκεια της συνέντευξης, ότι στρατηγικός στόχος της DT παραμένει η συγχώνευση ΟΤΕ και Cosmote, καθώς αποτελεί παγκόσμια στρατηγική για τον όμιλο η ύπαρξη μίας εταιρείας για σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Αναφορικά δε με τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση, επί ρουμανικού εδάφους, μεταξύ της Romtelecom και της Cosmote Romania, η κυρία Νέματ διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι σχετικές επαφές της διοίκησης του ομίλου με τη ρουμανική κυβέρνηση, σημειώνοντας, πάντως, ότι το πλάνο για συγχώνευση OTE - Cosmote είναι πιο προχωρημένο από το αντίστοιχο εγχείρημα στη Ρουμανία.
Ο όμιλος έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί τη συγχώνευση για λόγους οικονομίας κλίμακας πλην όμως έθεσε δύο προϋποθέσεις: Τη μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της αλλαγής εταιρικής κουλτούρας στον ΟΤΕ και την επίλυση ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων.
Η κυρία Νέματ αναφέρθηκε και στο θέμα της ρύθμισης της αγοράς στην Ελλάδα, σχολιάζοντας ότι η εγχώρια ρυθμιστική Αρχή έχει δημιουργήσει στον όμιλο πολλά προσκόμματα στην προσπάθειά του να επενδύσει στην Ελλάδα, αναφέροντας προς επίρρωσιν αυτού το θέμα του VDSL, όπου, όπως είπε η ίδια, υπάρχουν ακόμη θέματα προς επίλυση.
Η κυρία Νέματ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ελληνικό management του ΟΤΕ, δίνοντάς του τα εύσημα για τις επιδόσεις της επιχείρησης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της κατάστασης στη χώρα. Σύμφωνα με όσα τόνισε η ίδια, παρά την οικονομική συγκυρία, ο ΟΤΕ πέτυχε απόλυτα το πλάνο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού του, ολοκλήρωσε ένα ευρύ πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και κατάφερε να ενισχύσει τα μερίδια αγοράς στο broadband.
Κέρδος
τόσα χρόνια με τις χρεώσεις τους και οι 2 μας πείνουν το αίμα. τώρα που θα συγχωνευτούν θα μας το πείνουν 2 φορές!
ΑπάντησηΔιαγραφή