Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δηλώσεις του Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου για το ναυάγιο του ΡΑΜΟΝΑ στην Γιάλοβα.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε και στο ναυάγιο του ΡΑΜΟΝΑ στην Γιάλοβα.
Ο Κος Δράκος είπε ότι έχει κάνει η Νοαμρχιακή αυτοδιοίκηση τις απαραίτητες ενέργειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το θέμα.
Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε η Νομαρχία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος είτε για υπολείμματα της μεταφερόμενης χημικής ουσίας, είτε οποιαδήποτε μετατροπή της από ενδεχόμενη χημική αντίδραση.
Συγκεκριμένα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος είπε τα εξής: ......

«Προέκυψε μια ένταση της φημολογίας σχετικά με το ναυάγιο του Ραμόνα, στην περιοχή της Γιάλοβας. Ήδη συγκροτήσαμε επιτροπή μελέτης άμεσα, πέραν της μέχρι τότε γενομένης προσπάθειας, με την παρουσία του Λιμενάρχη του κ. Αριστ. Σαλβάνου, του Δημάρχου Πύλου κ. Γεώργιου Χρονόπουλου, του αρμόδιου Αντινομάρχη κ. Στ. Αναστασόπουλου, της Δντριας και στελεχών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Δντριας Υγείας κας Αικ. Σπέντζουρα και της Προϊσταμένης του Τμήματος Αλιείας κας Ζωή Γεωργίου της ΝΑΜ και συνεργαστήκαμε και με υπερκείμενες αρχές, για να εξετάσουμε και να δούμε αν αυτή η φημολογία που διέρρεε έχει υπόβαθρο.

Μιλήσαμε με την ΕΥΔΑΠ, με τον Πρόεδρο κ. Κωστούλα και την Γ. Δντρια κα Κωνσταντοπούλου των Διυλιστηρίων, με τα Κεντρικά του Γενικού Χημείου του Κράτους, για να δούμε το κατά πόσον μπορεί είτε υπολείμματα της μεταφερόμενης χημικής ουσίας, είτε οποιαδήποτε μετατροπή της από ενδεχόμενη χημική αντίδραση, μπορεί να δημιουργήσουν θέματα. Οι προφορικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε ήταν καταλυτικά αρνητικές, όπου και αν ρωτήσαμε. Ωστόσο, δεν αρκεστήκαμε σε αυτό και σήμερα το πρωί στείλαμε μια επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Παν. Πυλιώτη του Τμήματος Περιβάλλοντος της Δνσης ΠΕΧΩΠΟ, τον κ. Καραλή από το Τμήμα Αλιείας, τον κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο, επόπτη από την Δνση Υγείας, τον κ. Δημητρακόπουλο από την Δνση Αναπτυξης και την κα Μεϊμετέα Ειρήνη από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πύλου, ο οποίος είχε συνεργείο τεχνικό, όπου ανέλκυσαν και σακιά που υπήρχαν στο κήτος του βυθισμένου σκάφους, και αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει τρεις σειρές δειγμάτων, η μία θα μείνει εδώ στο Γενικό Χημείο του Κράτους, η άλλη φεύγει με αυτοκίνητο της ΝΑΜ για να μεταφερθεί στα Κεντρικά του Γενικού Χημείου του Κράτους στην Αθήνα και παράλληλα η τρίτη στην ΕΥΔΑΠ.
Αυτά για να ασφαλίσουμε και πέραν των προφορικών διαβεβαιώσεων την υπόθεση αυτή, προκειμένου να συνεχιστεί η εργασία η οποία έχει αναληφθεί από πλευράς ΥΕΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.