Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Νέα φοροκαταιγίδα περιμένει όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα: Έρχεται φόρος 26% από το πρώτο ευρώ με βάση τα τεκμήρια

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!

Να φορτωθούν ξανά με φόρους για τεκμαρτά εισοδήματα που θα υπολογίζει μόνη της η Εφορία με βάση τα τεκμήρια κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της κρίσης που δεν βγάζουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα (είτε επειδή .....

είναι άνεργοι, είτε έμειναν απλήρωτοι είτε συντηρούν τη μικρή επιχείρησή τους μπαίνοντας μέσα και τρώγοντας από τα έτοιμα).

Στο νέο μνημόνιο του Αυγούστου έχει περιληφθεί δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αναιρέσει τις υπαναχωρήσεις που έγιναν με τον Ν. 4330 του 2015 ώστε τα τεκμήρια να επανέλθουν στο σύνολό τους ή μέχρι να καταργηθούν όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο Περιουσιολόγιο.

Οι θεσμοί παραμένουν ανένδοτοι στο ζήτημα αυτό και επί του παρόντος η κυβέρνηση δεν έχει ανακρούσει πρύμναν, όπως σε άλλα θέματα (νόμο Κατσέλη, φαρμακεία κ.λπ.). Ετσι, η δέσμευση αυτή περιλαμβάνεται στα νέα προαπαιτούμενα του Νοεμβρίου και απειλεί να εκτινάξει τους φόρους για όσους δήλωσαν πως είχαν πολύ χαμηλά εισοδήματα το 2015, σύμφωνα με το protothema.gr.

Οσοι λοιπόν φορολογούμενοι εμφανίσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα έστω και ενός λεπτού του ευρώ από τόκους καταθέσεων, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση κ.λπ. θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης και θα υπερφορολογούνται επί εξωπραγματικών τεκμαρτών εισοδημάτων για τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα που κατέχουν, με τη φορολογική κλίμακα που θα ισχύει και η οποία σήμερα προβλέπει φόρο με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ ή και προκαταβολή φόρου 75%! Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι θα φορολογηθούν με τελικό συντελεστή πάνω από 40% για τα μηδαμινά εισοδήματά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.