Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο όμιλος Λαρσινός για το μεγάλο έργο του φράγματος του Φιλιατρινού ποταμού.

Ο όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία που εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην παραγωγή λατομικών προϊόντων και προϊόντων έτοιμου σκυροδέματος. Ως αποκλειστικός προμηθευτής σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην Ελλάδα έχει συμβάλλει στην οικοδόμηση των σύγχρονων κοινωνιών, των υποδομών καθώς και έργων υψηλού προφίλ που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους συνδέουν μεταξύ τους, ενώ αναζητεί την αρμονία με το περιβάλλον.

Ο όμιλος εταιρειών Λαρσινός ανέλαβε............

κατόπιν συμφωνίας με την κοινοπραξία Ιντρακατ-Γ.Δ Τεχνική την προμήθεια σκυροδέματος και αδρανών υλικών – σκληρού επιχώματος – για την δημιουργία του φράγματος Φιλιατρών στην περιοχή της Χριστιανούπολης. Ενός ακόμα μεγάλου έργου, που προάγει την ανάπτυξη της γεωργίας στον εύφορο κάμπο της Μεσσηνίας αλλά και της οικονομίας του νομού.
Για την παραγωγή του σταθερού επιχώματος του φράγματος Φιλιατρών ο όμιλος χρησιμοποιεί ένα καινούργιο συγκρότημα, ειδικό για τέτοιες παραγωγές.
Δαμάζοντας τις υδροφόρες δυνάμεις τριών ορεινών όγκων, με τη δημιουργία του ταμιευτήρα Φιλιατρών, αναβαθμίζονται οι υδρότοποι της ευρύτερης περιοχής, ανακουφίζονται οι αγρότες μέσω της αυτόματης άρδευσης ενώ ανακάμπτει και η οικονομία του τόπου.
Το φράγμα, είναι τύπου βαρύτητας από σκληρό επίχωμα (ισχνό RCC) έχει ύψος από την θεμελίωσή του 55 μέτρα, μήκος στην στεύση του 240 μέτρα ενώ ο όγκος χωριτικότητας του ταμιευτήρα του είναι 8.000.000 κυβικά λίτρα.
Για την αποπεράτωση του, θα χρησιμοποιηθούν 600.000 m³ αδρανών υλικών και 15.000 m³ έτοιμου σκυροδέματος και η προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσής του είναι τον Σεπτέμβριο 2013.



4 σχόλια:

  1. ετυχε σε καποια στιγμλη της ζωης μου να γνωρίσω τον Κ. Λαρσινό προσωπικά, πρόκειται για έναν εκ των ηθικότερων επιχειρηματιών οπότε ειμαί σίγουρος οτιο θα γλινει σωστή δουλεία. Ευτυχως δώθηκε και ένα έργο σε έναν μη λαμόγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ , ΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΦΕΣΗΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ -ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ- ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΕΡΓΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έργο είναι πολύ καλό για τον τόπο μας, αλλά τι μας γράφετε για τον ανωτέρω όμιλο ο οποίος λες και είναι η μοναδική έμπειρη εταιρεία και δεν ξέρετε με τι διαδικασίες έχει χωθεί στο έργο αυτό αλλά και σε άλλα. Κολλητός του περιφερειάρχη και πολλών λαμογιών. Καταλαβαίνετε τι έχει γίνει από πίσω και πόσα αρπακτικά εισπράττουν για τους προεκλογικούς τους αγώνες !!!!!!! Ε ρε θα έρθει η ώρα και θα ξεσκεπαστείτε και θα πληρώσετε, Να είστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΕΓΩ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΊΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΙΛΑΜΕ.
    "Ο ΓΛΕΙΨΑΣ ΤΟΥ ΓΛΕΙΨΑΝΤΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.