Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ενταξη στο χρονοδιάγραμμα του ΟΚΑΝΑ το νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στο χρονοδιάγραμμα του ΟΚΑΝΑ εντάσσεται το νοσοκομείο Καλαμάτας μαζί με τα νοσοκομεία Μυτιλήνης και Κομοτηνής τα οποία θα προσφέρουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φαρμακευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους χρήστες τοξικών ουσιών.

Η ανταπόκριση των συγκεκριμένων ......

νοσοκομείων ήταν άμεση στη σχετική πρόταση του ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Μονάδων, ενώ συνεκτιμήθηκε η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των χρηστών. Κάθε Μονάδα θα εξυπηρετεί έως 150 χρήστες.

Σε τρία νοσοκομεία της Αττικής κατανέμονται 2.500 χρήστες

Στο πλαίσιο αυτό στα νοσοκομεία ΚΑΤ, ΕΛΠΙΣ και Αττικόν θα «μοιραστούν» περί τους 2.500 χρήστες ουσιών που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη λίστα αναμονής. Σημειωτέον ότι ο µέσος χρόνος αναμονής μέχρις ότου οι χρήστες ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα αγγίζει τα 6½ χρόνια! Συνολικά η λίστα της «ντροπής» αριθμεί περισσότερους από 5.200 χρήστες, εκ των οποίων οι 3.530 είναι στην Αττική.

Στελέχη του ΟΚΑΝΑ εκτιμούν ότι «ο τελικός αριθμός των αποδεκτών των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους 2.500 χρήστες. Όσο πληθαίνουν οι αιτήσεις, τόσο μεγαλώνουν οι ανθρώπινες απώλειες».

Στο ΚΑΤ η διοίκηση παραχώρησε μισό στρέμμα (από τα 67 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας) στον ΟΚΑΝΑ και αναμένεται η εγκατάσταση της λυόμενης κατασκευής όπου θα στεγάζεται η Μονάδα. Η είσοδος θα βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς και σε απόσταση ασφαλείας από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. «Το πρόβλημα δεν είναι οι χρήστες, αλλά τα κυκλώματα που τους συντηρούν και τους ακολουθούν. Ποιος μας διασφαλίζει ότι η περιοχή γύρω από το ΚΑΤ, ένα κομβικό σημείο για την Αττική, καθότι είναι και το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της χώρας, δεν θα μετατραπεί σε μια νέα Ομόνοια;» διερωτάται ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, εκφράζοντας όπως λέει «το φόβο όχι μόνο μιας γειτονιάς, αλλά όλης της Κηφισιάς για το άνοιγμα του ΚΑΤ στους χρήστες ουσιών».

1 σχόλιο:

  1. Ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης θα επρεπε να ντρεπεται με αυτα που δηλωνει. Ειμαι πρωην χρηστης και δυστυχως το θεμα το γνωριζω παρα πολυ καλα. Ο κόσμος πεθαινει περιμένοντας στις ουρες τις ντροπης και αυτος φοβαται να μην αλοιωθει η εικονα της <>? Δηλαδη τοσο δύσκολο είναι να υπάρχει αστυνόμευση έξω απο το κεντρο αυτο? Και οχι μόνο απο αυτό αλλα έξω απο οποιοδήποτε κέντρο. Θα ήταν πολύ απλο. Αν υπηρχε παρουσια της αστυνομιας, οι χρήστες θα έπαιραν όμορφα και ωραια το υποκαταστατο τους και θα πήγαιναν σπιτι τους.. Ουτε εμπόριο ούτε τίποτα. Αλλα μάλλον συμφέρει κάποιους να υπάρχει αυτη η κακόφημη <> όπου υπάρχουν κέντρα.. Ισως εποφελουνται απο την υποβάθμιση της περιοχής, και ακόμα χειρότερα αν το πράγμα πάει ακόμα πιο μακρια.. Δηλαδη υποβάθμιση περιοχης - περναν τα χρονια - πέυτουν οι τιμες των ακινητων λογω της κατάστασης και μετα καποιος πάμπλουτος μάγκας αγοράζει τα πάντα και χτιζει ότι γουστάρει.. Εχω τελειώσει πανεπιστήμιο παιδαγωγικο και θα μπορούσα να τα είχα γράψει όλα αυτα πολύ διαφορετικά. Ομως η διαφορα είναι πως διαφορετικα δεν θα είχαν το ίδιο νόημα, και εκτός απο αυτό, θα ήθελα να το καταλάβουν όλοι όσοι το διαβάσουν. Ελπίζω να το δημοσιέυσετε. Σας ευχαριστώ πολύ.. Υστερόγραφω : Στέλνω emails σε εφημερίδες σχετικα με τη λίστα της ντροπης τα τελευταία 2 χρόνια. Ευτυχώς κάποιες αν και μικρές τα δημοσίευσαν. Τελευταια εστειλα σχετικα με τις υποσχεσεις του κύριου Λοβέρδου σχετικα με την ανακοίνωση που είχε κάνει τον Οκτώβριο και είπε πως σε ένα 6μηνο απο τότε στη λίστα της ντροπής δεν θα υπάρχει ούτε ένας. Αν με τον τρόπο μου βοήθησα τα πράγματα έστω σε ενα 0,1% σας προτρεπω να μιλατε και να διαμαρτύρεστε. Ποτέ μην τα παρατάτε όταν το δίκιο είναι μαζί σας. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821) ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.