Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια σήμερα Δευτέρα στις 12:30

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ στις 4.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 του μήνα.
Στη Σύνοδο αναμένεται να γίνει αναθεώρηση ........

της συνθήκης της 21ης Ιουλίου, αλλά οι τεχνικές λεπτομέρειες θα διευθετηθούν αργότερα. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι είναι καλό να αποφευχθεί η πλήρης χρεοκοπία, μέσω της εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών στο «κούρεμα». Ωστόσο εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο αν θα γίνει εφικτό, καθώς η Γερμανία θέλει επαρκή αναδιάρθρωση, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις των αγορών ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μερκελ φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι όποια λύση βρεθεί πρέπει να είναι μόνιμη, ώστε η ελληνική υπόθεση να μην προκαλεί κραδασμούς στην ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αστάθειας, καθώς δείχνει να αδυνατεί να παρέμβει ουσιαστικά στις διεργασίες που διεξάγονται στην ΕΕ για το εθελοντικό ή μη κούρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.