Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Carrefour

Την πώληση του ποσοστού της στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στον Όμιλο Μαρινόπουλου ανακοίνωσε η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της συνεργασίας των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που κατείχε η Carrefour στην κοινή εταιρεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να επενδύσει 350 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της εταιρείας.
Θα διατηρήσει τον ρόλο του ...........

franchisee για την Ελλάδα, καθώς και το brand name της Carrefour. Η Carrefour Μαρινόπουλος θα είναι ο αποκλειστικός δικαιοδόχος της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες.

Η Carrefour είπε ότι η πώληση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα», όπου οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 16%.

Ο κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος, πρόεδρος της Αφοί Μαρινόπουλοι, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία δίνει στην Carrefour Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και την ευελιξία να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνουμε την αφοσίωσή μας στην Ελληνική και την Κυπριακή αγορά μαζί με τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές μας, που έχουν βοηθήσει να γίνει η Carrefour Μαρινόπουλος το ηγετικό σήμα λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα».

Με τα νέα κεφάλαια τα οποία θα εισρεύσουν αναμένεται να περιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών, ενώ ένα μέρος εξ αυτών θα επενδυθεί στη διαμόρφωση των τιμών.
Η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών της Carrefour Μαρινόπουλος έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας σε εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ εξαιτίας των καθυστερήσεων είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.