Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι δήθεν δημοκράτες

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου


Η απορία μεγάλη, τουλάχιστον σ΄εμένα, μετά από δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου,
Ειδικότερα, αναρωτιέμαι σχετικά με τις προθέσεις και τους στόχους διαφόρων παρατάξεων των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όταν σε μόλις σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις καιροφυλακτούν για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο;

Όταν εμμένουν στα αδιέξοδα όχι, αδιαφορούν για τον κανονισμό......

λειτουργίας του Σώματος, προσβάλουν τους λοιπούς συναδέλφους τους, προβάλλουν παιδαριώδη προσκόμματα ακόμη και για αμιγώς υπηρεσιακά ζητήματα και δείχνουν, να μην έχουν αντιληφθεί το ρόλο που ανέθεσε στον καθέναν από εμάς ο Πελοποννησιακός λαός.
Κάποιοι Πελοποννήσιοι ίσως σκεφτούν, πως οι αναφορές αυτές έχουν ως στόχο από πλευράς μου, πιθανώς να πλήξουν κάποιους που βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης , αλλά ειλικρινώς η δημοσιοποίηση των προβληματισμών μου, δεν έχει αυτόν το στόχο .

Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα για να γίνω σαφέστερη .
Παραδείγματος χάριν, στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος , υπήρχαν κάποια καθαρά διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν την αλλαγή εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου σε διάφορες επιτροπές παρακολούθησης έργων που ήδη υλοποιούνται και ο νόμος ορίζει με σαφήνεια τη σύνθεσή τους.
Υπήρχαν και διάφορα θέματα, που αφορούσαν επενδύσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας και έργα που ζητούσαν οι διάφορες τοπικές κοινωνίες και τα χειρίζονταν Δήμαρχοι ή αντίστοιχα, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Στα περισσότερα για να μην πω σε όλα, η αντιμετώπιση συγκεκριμένων μειοψηφιών ήταν περιθωριακού τύπου, με φωνές, υπονοούμενα, αρνήσεις, εξεγείρονταν δήθεν ως οι μόνοι εκπρόσωποι της νομιμότητας, έβλεπαν παντού διαπλοκή, παρανομίες, ζημία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος.
Όχι σε επενδύσεις στην κτηνοτροφία, όχι σε έργα υδροδότησης, όχι σε δημιουργία φραγμάτων, όχι σε πρωτοβουλίες που ζητούσαν σύσσωμοι φορείς και κοινωνία ( π.χ.Λευκή νύχτα Σπάρτης) , όχι σε τουριστικές υποδομές και πρωτοποριακά project, όχι στα πάντα.
Αν …τολμήσει κανείς ταλαίπωρος επενδυτής και έρθει να υποστηρίξει το αίτημά του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δέχεται ομοβροντίες καχυποψίας , αντιδράσεων και προσβολών, από τους γνωστούς ….δημοκράτες.

Με λίγα λόγια κάποιοι αναγορεύτηκαν μόνοι τους, διότι ο λαός δεν τους έδωσε αυτήν την εντολή, παντογνώστες, ντετέκτιβ, μελλοντολόγοι κλπ και αυτοί που δήθεν νοιάζονται για τα συμφέροντα της Πελοποννήσου και των πολιτών της, θεωρώντας ανοήτως, όλους εμάς που απαρτίζουμε την πλειοψηφία, άβουλους διαπλεκόμενους, αφελείς και αδιάβαστους.
Δυστυχώς, διαλυτικά φαινόμενα είναι όλα αυτά, μίας κακώς εννοούμενης Δημοκρατίας καθώς και της αδιαμφισβήτητης κρίσης θεσμών και αξιών, όπου οι διάφορες μειοψηφίες , μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θέλουν σώνει και καλά να περάσουν τις δικές τους θολές θέσεις ανύπαρκτων αριστερών παραδείσων, όπου κανείς δεν επενδύει, κανείς δεν σχεδιάζει, κανείς δεν υλοποιεί, κανείς δεν προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή του.

Εν κατακλείδι, αυτές οι σοβιετικού τύπου απόψεις, δεν ψηφίστηκαν από τους Πελοποννησίους, οι οποίοι απέρριψαν τις στείρες πολιτικές εξαθλίωσης που έχουν στις σκέψεις τους , ενώ επέλεξαν την αυτοδιοικητική πρόταση της Νέας Πελοποννήσου, την οποία αφού αξιολόγησαν θετικά, εμπιστεύθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.