Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη Κουσελά στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 11:45 ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας κος Δημήτρης Κουσελάς.
Ο Κος Κουσελάς συνοδεία κλιμακίου του επισκέφθηκε τους υπαλλήλους στην διοικητική υπηρεσία του ιδρύματος όπου τους ευχήθηκε Καλή πρωτοχρονιά και τους ευχήθηκε οι επιθυμίες τους να πραγματοποιηθούν.

Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος και κατέληξε στην πτέρυγα που ζουν οι τρόφιμοι στους οποίους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.
Στην επίσκεψη του ο Κος Κουσελάς είχε την .......

ευκαιρία να συνομιλήσει με το νοσηλευτικό προσωπικό ρωτώντας το για τις συνθήκες εργασίας τους ενώ δέχτηκε και τα παράπονα των υπαλλήλων για την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στο ίδρυμα.
Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κας Φωτεινής Μπαρμπαγιαννοπούλου με τον κο Κουσελά.

Εδώ αυτή την στιγμή Κε Κουσελά δουλεύει το ίδρυμα με παιδιά από προγράμματα Stage ενώ οι μόνιμοι υπάλληλοι ανέρχονται σε μόλις 7 άτομα. Δεν βγαίνει έτσι το πρόγραμμα και κάτι πρέπει να γίνει κε Κουσελά.
Ευτυχώς που έχουν έρθει και αυτά τα παιδιά (οι συμβασιούχοι των Stage) και έχουμε ανασάνει λιγάκι. Έχουν φύγει πολλοί με σύνταξη και οι θέσεις αυτές είναι κενές τόνισε Χαρακτηριστικά η Κα Μπαρμαγιαννοπούλου.

Ο κος Κουσελάς άκουσε όμως και τα παράπονα των συμβασιούχων στα προγράμματα stage λέγοντας του ότι εφόσον η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει προσλήψεις στον χώρο της υγείας καλό θα ήταν αυτοί που ήδη εργάζονται στον τομέα αυτόν να μονιμοποιηθούν ώστε να μην υπάρξει κενό μέχρι τον διορισμό μέσω ΑΣΕΠ μονίμων υπαλλήλων.
Όπως του είπε μάλιστα νοσηλευτής που εργάζεται με stage στο ΚΑΦΚΑ οι συμβασιούχοι των προγραμμάτων αυτών έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή δεν συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έτσι χάνονται εισφορές που θα μπορούσαν να εισρέουν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι Δηλώσεις του Κου Κουσελά

Αμέσως μετά την επίσκεψη του Στο ΚΑΦΚΑ ο κος Κουσελάς σε δήλωση που παραχώρησε στα ΜΜΕ είπε τα εξής:

«Με το ΚΑΦΚΑ έχω μια σχέση εδώ και μια δεκαετία περίπου, είμαι κοντά τους όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά συνεχώς και έχω καταθέσει τουλάχιστον τρείς ερωτήσεις στην βουλή για τα μεγάλα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού τα οποία αντιμετωπίζουν καθώς το έργο που γίνεται εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικό και πιστεύω ότι είναι ανάγκη να τύχη της άμεσης ενίσχυσης από την πολιτεία.
Ζήτησα ήδη να γίνει μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την κατάσταση και στόχος μου είναι να επισκεφθώ την Υπουργό Υγείας και πρόνοιας και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.»

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

3 σχόλια:

  1. Τωρα μαλιστα! Καθε Χριστουγεννα και Πασχα!
    Να τον χαιροσαστε!!!

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΑΤΟΥΣΗΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΤΣΟ ΑΝΕΥΘΗΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.