Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός δεν ολοκληρωθεί μέχρι Τσακώνα θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην Ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την ενημέρωση για τους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι η παραπάνω στάση αποτυπώθηκε στα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, μετά από κοινή πρωτοβουλία του με τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

«Σε περίπτωση που η Ολυμπία Οδός δεν ολοκληρωθεί όπως .............

προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης θα κινηθούμε νομικά απέναντι και στην Ελληνική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο» ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε αδιανόητο να πληρώνονται για πολλά χρόνια διόδια σε ένα δρόμο που όχι μόνο δεν παρέχει ολοκληρωθεί, αλλά ούτε εξελίσσεται.
Αναφορικά με το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα ότι υπάρχει μια εμπλοκή καθώς το ελεγκτικό συνέδριο ήταν αρνητικό για την έγκριση ενός συμπληρωματικού λογαριασμού και το ζήτημα καλείται πλέον να το εξετάσει η ολομέλεια του ελεγκτικού συνεδρίου.

«Στην περίπτωση που και εκεί υπάρξει αρνητική εξέλιξη έχουμε βρει τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι χωρίς την αιρετή Περιφέρεια δεν μπορεί να αποφασιστεί τίποτα.
«Η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων είναι το Α και το Ω του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά τη δέσμευση της κοινοπραξίας Μορέας, ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 και ότι η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας θα αποτελεί προϋπόθεση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα.
«Όταν όλοι κιότεψαν και απειλήθηκε η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας, εμείς βγήκαμε μπροστά και δυναμικά διεκδικήσαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωσή της» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δικαιούχος σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα είναι η Περιφέρεια και όχι οι Δήμοι, γιατί αυτά συναρτώνται άμεσα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό την ευθύνη του οποίου αποκλειστικά διαθέτει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.