Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η Μεσσηνία και η Τριφυλία να διεκδικήσουν το όραμα των επόμενων γενεών

ΤΟ ανέσπερο Φως και η Ελπίδα της νέας χρονιάς που ανέτειλε δημιουργεί νέες προσδοκίες αλλά και σκληρό αγώνα καθώς όλοι, πολιτικοί και Λαός, συμφωνούν ότι θα είναι εξίσου δύσκολο από κάθε πλευρά.

Από οικονομικής με .......

τα Μνημόνια, από κοινωνικής από την επίτευξη συνοχής των πολιτών, πολιτικής από τις άκαρπες υποσχέσεις των αρχόντων του τόπου μας, αλλά κυρίως γιατί ουδείς μπορεί να προδικάσει τα γεγονότα του 2013. Θα είναι άραγε εξίσου επώδυνα ή θα θέσουν βάση για ανάπτυξη;

EΧΩ αναφέρει αρκετές φορές ότι η Μεσσηνία πρέπει ακολουθώντας σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό να ανακτήσει την θεμελίωση των δικαιωμάτων της σε κάθε επίπεδο, ιδίως μετά τους νέους οδικούς άξονες. Η Τριφυλία από την άλλη πλευρά συνεχίζει να παραμένει αδικημένη παρότι αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς Δύσης και Νότου στο τομέα των αυτοκινητόδρομων και των μεταφορών. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι ο πρωτογενής τομέας δεν έχει διεξόδους μεταφοράς των προιόντων που παράγονται ώστε να κατακτήσουν τις αγορές της Μεσογείου και της Ευρώπης όπως είχε στην αρχαία εποχή.

Η ισοβαρής ανάπτυξη του Νομού μας επιβάλλεται από τις νέες συνθήκες των οικονομικών δεδομένων αλλά κυρίως από την κοινωνία που προηγείται. Της κοινωνίας που βιώνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και μαρασμό. Η επανεκκίνηση της Οικονομίας για να επιτευχθεί δεν απαιτεί μόνο στρατηγικό σχεδιασμό. Απαιτεί πόρους που δεν υπάρχουν, ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει κίνητρα φυγής από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως από την έλλειψη συντονισμού. Η συνεργασία αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβάλλεται εκ των πραγμάτων διότι αποτελεί μονόδρομο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ που βιώνουμε στη καθημερινή επαφή με τους πολίτες είναι ότι αγωνιούν για τις επόμενες γενιές. Αν ξεπεράσουμε τον σκόπελο της χρονιάς με την αρρυθμία στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα- βλέπε δηλώσεις Ομπάμα για το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ και την ομιλία Μέρκελ που ήταν αρκετά σκληρή- μπορούμε να ελπίζουμε. Διότι όπως είχα αναφέρει στον κ. Πρωθυπουργό πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Κυπαρισσία με την άφιξή του προέχει το ρητό ότι "Οι Πολιτικοί κοιτούν τις επόμενες γενιές, οι Ηγέτες τις επόμενες γενιές".

Σε αυτές τις γενιές έχουμε χρέος να ξοφλήσουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος. Και να κάνουμε νέα Αρχή. Η Ελλάδα και η Μεσσηνία το αξίζουν. Καιρός είναι να το κάνουμε πράξη...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.