Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Τελεσίγραφο στους… αγνοούμενους του ΟΑΕΕ

Δύο μόλις ημέρες μένουν σε εκείνους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που δεν φρόντισαν εμπρόθεσμα να απογραφούν, αν δεν θέλουν να περάσουν στη λίστα των… «μαϊμού – συνταξιούχων» και να διαπιστώσουν στο τέλος του μήνα, ότι αδίκως περιμένουν να εισπράξουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση του .....

Ταμείου, εισηγήθηκε στον υπουργό Εργασίας να δοθεί αυτή η ολιγοήμερη παράταση (από τις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου), αφού όπως τονίσθηκε στη Voria.gr, ο πολύ μεγάλος αριθμός εκείνων που δεν πήγαν να απογραφούν, δείχνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται μάλλον για αμέλεια και ασυνέπεια και όχι για δόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 342.000 των συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελματιών , περίπου οι 45.000 δεν φρόντισαν να απογραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, παρότι είχαν μεγάλο διάστημα στη διάθεσή τους, από τις 12 του περασμένου Νοεμβρίου οπότε και άρχισε η διαδικασία της απογραφής.

Εάν όμως έστω κανείς υποθέσει ότι αυτές οι 42.000 των αναπόγραφων, λαμβάνουν σύνταξη χωρίς να τη δικαιούνται, τότε αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλες θα ήταν οι απώλειες για τον Ασφαλιστικό Οργανισμό, αφ’ ης στιγμής το μηνιαίο κόστος καταβολής των συντάξεων ανέρχεται περίπου στα 255 εκατ. ευρώ.

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι όσοι δεν απογραφούν και μέχρι την Παρασκευή 2/1, δεν θα πάρουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου αφού θα ανασταλεί η καταβολή της, ενώ η επόμενη κίνηση θα είναι να ακολουθήσουν έλεγχοι για να αναζητηθούν οι συντάξεις που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως.

Υπενθυμίζεται ότι για την απογραφή απαραίτητη είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου στην Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες. Στη σύσκεψη θα προεδρεύει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η καταβολή του επιδόματος αυτού έχει καθυστερήσει, αφού εδώ και μήνες οι ασφαλισμένοι των παραπάνω Ταμείων καταβάλλουν 10 ευρώ το μήνα επιπλέον, στις εισφορές τους, προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι συνάδελφοί τους.

Market Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.