Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Π. Τατούλης: Αδιανόητο να βρεθεί η Περιφέρεια εκτός στόχων στο ΕΣΠΑ

Αδιανόητο να βρεθεί η Περιφέρεια εκτός στόχων στο ΕΣΠΑ ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 στην Τρίπολη, με αντικείμενο την κινητικότητα του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος προς τους αιρετούς Αντιπεριφερειάρχες αλλά και στους υπηρεσιακούς παράγοντες ανέφερε ότι σε συγκεκριμένους τομείς υπάρχει σημαντική πρόοδος, ενώ σε άλλους απαιτείται μεγαλύτερη κινητικότητα.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση όλων των έργων σε.........

Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία όπου αποτυπώθηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων σε σημαντικά έργα.

Ο κ. Τατούλης στάθηκε στη «λογική της ατομικής ευθύνης» καλώντας όλους να επιδείξουν συνέπεια και υπευθυνότητα. Ζήτησε ακόμα ο Περιφερειάρχης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί παρουσίαση όλου του σχεδιασμού στον οποίο να περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις, όλα τα ώριμα και ημιώριμα έργα, όπως επίσης και αυτά που δεν είναι ώριμα. Ο κ. Τατούλης ζήτησε την προσοχή όλων θέτοντας για ακόμα μια φορά σε πρώτη προτεραιότητα το ΕΣΠΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για όλα τα έργα είτε αφορούν το ΕΣΠΑ, είτε όχι, και ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη που αναμένεται στον Ανατολικό άξονα, ο οποίος καλύπτει το οδικό δίκτυο από την Ερμιόνη μέχρι την Καρδαμύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.