Αναφορές στα κομματικά προεκλογικά τεκταινόμενα της Μεσσηνίας παρουσίαζαν χθεσινά δημιοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή", το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου επιφυλάσσει σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των πέντε (5) εδρών της Μεσσηνίας. Με βάση τις δημοσκοπήσεις 3 έδρες θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και 2 η Νέα Δημοκρατία.
Το σενάριο της εφημερίδας δεν προβλέπει έδρα για ΚΚΕ και ΛΑΟΣ.
Άπό την άλλη, σε δύο δημοσιεύματα, σε "Έθνος" και "Ημερησία", οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελάς, Οδ. Βουδούρης και Ν. Γιαννακοπούλου θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι να εκλεγούν στη Μεσσηνία.
Στο επίκεντρο του συνόλου των χθεσινών δημοσιευμάτων είναι και ο υπουργός ..........
Πολιτισμού Α. Σαμαράς, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνιστεί στα σενάρια διαδοχολογίας της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου δημιουργήσει θέμα διαδοχής του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Ο υπουργός βρέθηκε στο στόχαστρο με την κατηγορία ότι προωθεί την ένταξη του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ δέχθηκε επίθεση και από την αρμόδια τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Δμανάκη.
Ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Κοντογιάννης, που πρόσκειται στη μητσοτακική πτέρυγα και πρωταγωνιστεί στην επίθεση, υπήρξε λάβρος κατά του κ. Σαμαρά, λέογντας ότι η κίνησή του για τον αρχαίο ναό στη Γιγαλία είναι αντίστοιχη με το "να διεκδικούσαν οι Μεγαρείς τον Παρθενώνα".
Στο ΥΠΠΟ επικαλούνται τοπογραφικά σχέδια της ΟΥΝΕΣΚΟ και πόρισμα της Διεύθυνσης Τοπογραφήσεων και Κτηματολογίου που εντάσσει το ναό στα όρια της Μεσσηνίας, αλλά βουλευτές της Ν.Δ. τόνιζαν χθες με νόημα ότι η υπόθεση δείχνει πλέον ότι "κανένα λάθος δε συγχωρείται". Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να αποφύγει αυτή την ώρα ρήξεις, αλλά πολιτικοί φίλοι του σχολίαζαν ότι 'το γεγονός πως κάποιοι επιδιώκουν να ανοίξουν μέτωπα είναι σαν να ρίχνουν νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ".
Σε κομματικό επίπεδο, ο υπουργός Πολιτισμού κινείται με στόχο μια ισχυρή επανεκλογή στη Μεσσηνία, ενώ επιδιώκει να επεκτείνει τους διεύλους του με τα λεγόμενα "καραμανλικά στελέχη".
Η "Ελευθεροτυπία", σε ανάλογο ρεπορτάζ για το θέμα της διαδοχής, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ότι είναι κατά των στρατών.
Από την άλλη, όμως, ίσως δεν πρόλαβε να συγκροτήσει το δικό του, όπως λένε στελέχη της Ν.Δ.".
Οι συνεργάτες του υπενθυμίζουν ότι στην εκδήλωση όπου παρουσίασε την ιδεολογική του πλατφόρμα (Απρίλιος 2009) εμφανίστηκαν 73 βουλευτές. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι πήγαν και στην Ντόρας. Επισημαίνουν τις διαφορές που έχει την υπουργό Εξωτερικών. "Είναι κοινωνιστής και κείνσιανιστής και οι θέσεις του στα εθνικά κινούνται σε πιο σκληρή γραμμή".
Πηγή: Θάρρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.