Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Τι απαντά για την επεισοδιακή συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας την 30 Σεπτεμβρίου 2013, έλαβαν χώρα διάφορα έκτροπα, που συνιστούν περιφρόνηση προς τον Επιμελητηριακό θεσμό, καταπάτηση της ισχύουσας νομοθεσίας και προσβολή των αιρετών μελών του Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο μη εκλεγείς ως μέλος του Διοικητικού .......

Συμβουλίου κ. Γεώργιος Γκούμας, πυροδοτών με την συμπεριφορά του ορισμένα άλλα μέλη του Συμβουλίου και μη μέλη του Δ.Σ., προσπάθησαν, με απαράδεκτους τρόπους συμπεριφοράς, αυθαιρετώντας και υβρίζοντας, στρεφόμενοι κατά του Προεδρείου, που είχε κατά τον Νόμο την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης, να ανατρέψουν την όλη διαδικασία και να παρεμποδίσουν την κανονική και σύμφωνα με τον Νόμο λήψη των εγγεγραμμένων στην ημερήσια διάταξη αποφάσεων.

Οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων είναι δημόσιες κατά την κείμενη νομοθεσία, όμως κάθε παριστάμενος και παρακολουθών τις συνεδριάσεις δεν δικαιούται να ομιλεί ή να παρεμβαίνει διότι δε αποτελεί μέλος της σύνθεσης του Συμβουλίου, εκτός αν έχει ειδικά κληθεί από το Προεδρείο. Διαφορετικά, διαπράττει ποινικά αδικήματα, για τα οποία αρμόδιος να επιληφθεί είναι ο κ. Εισαγγελέας.

Ο κ. Γκούμας και οι περί αυτόν προσήλθαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό να την διαταράξουν, να προκαλέσουν ταραχή και εκνευρισμό σε όλα τα μέλη με την συνεχή προσβλητική και αυθαίρετη συμπεριφορά τους. Με τον τρόπο αυτό έδειξαν ότι όχι μόνο δεν επιθυμούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και να ενισχύσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, που έχουμε χρέος όλοι σαν επιχειρηματίες να προωθούμε για την τοπική και εθνική ανάπτυξη της οικονομίας μας, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την προβολή δικών τους προσωπικών ωφελειών σε βάρος κάθε επιμελητηριακής αξίας και αρχής.

Η δημιουργηθείσα από τον κ. Γεώργιο Γκούμα και τους ορισμένους που τον ακολουθούν, εκτραχύνθηκε τόσο πολύ από τις ύβρεις και τις φωνασκίες τους, ώστε ο Γενικός Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής αναγκάσθηκε να καλέσει την Αστυνομία για την επιβολή της τάξης, πράγμα όμως που φόβισε τους ταραξίες, οι οποίοι έφυγαν πριν την έλευση της Αστυνομίας.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό με κάθε τρόπο και από τον κ. Γεώργιο Γκούμα και τους ακολουθούντες αυτόν ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι ένα από τα περισσότερο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας με ισχυρή παρουσία στην οικονομική ζωή του τόπου και με αντικειμενική και δυνατή φωνή στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Την δύναμη αυτή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δεν πρόκειται να την ελαττώσει ή να την κτυπήσει ο κ. Γεώργιος Γκούμας ούτε και κανένας άλλος, όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Διοικητική Επιτροπή θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας και να συμβάλλουν με όλες τους τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της τοπικής μας και την εθνικής οικονομίας της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.