Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκέφτηκε χθες ο Γιώργος Λαζαρίδης, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ήταν και για τον ίδιο μια πρωτόγνωρη εμπειρία κι έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις (εργαστήρια, γυμναστήριο κτλ.), αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον των εργαζομένων απέναντι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά και νοητικά προβλήματα.
Φυσικά η παρουσία του Καλαματιανού τενίστα με αμαξίδιο πρόσφερε πολλά, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο για τους ασθενείς του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης τους παρότρυνε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και υποσχέθηκε ότι θα ξαναγυρίσει για μια ζωντανή επίδειξη τένις.


Μία νίκη στην Τσεχία

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Καλαματιανός αθλητής συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο της Τσεχίας. Ο απολογισμός του ήταν μια νίκη στο μονό (είχε περάσει μπάι στον 1ο γύρο), ενώ αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στο διπλό.

Ωστόσο, το μεγάλο κέρδος του Γιώργου από αυτό το ταξίδι είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατάφερε να βγάλει εις πέρας μόνος του μια αποστολή στο εξωτερικό και χωρίς συνοδό να διεκπεραιώσει όλες τις απαιτήσεις των μετακινήσεων και των διατυπώσεων του τουρνουά.

Στην Τσεχία έκλεισε ο αγωνιστικός κύκλος του 2008, ο οποίος σημαδεύθηκε από την συμμετοχή του Λαζαρίδη στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου.
Πλέον ο Καλαματιανός αθλητής που αποτελεί παράδειγμα προς μίμησιν ξεκινάει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά, με πρώτη αγωνιστική δοκιμασία τον Φλεβάρη ή Μάρτη και μεγάλο στόχο τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Με τις εμπειρίες που έχει κερδίσει έως τώρα ο Γιώργος, μαζί με τον προπονητή του Ανδρέα Νίκα, θα επιδιώξουν να διορθώσουν τις αδυναμίες που έχουν εντοπίσει κι έτσι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην φυσική κατάσταση, το σερβίς, αλλά και την καλύτερη «συνεργασία» με το καρότσι, «θα προσπαθήσω να γίνει ένα με το σώμα μου ή αλλιώς να είναι τα πόδια μου(!)», όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος.

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.