Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Η μειοψηφία της Ενωσης καταγγέλλει τον Β. Κοζομπόλη

Τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας Β. Κοζομπόλη καταγγέλλουν οι σύμβουλοι Μιχάλης Αντωνόπουλος, Κώστας Μαντζούνης, Κωνσταντίνος Κατσούλης, Γεώργιος Λαζόγιαννης, Παναγιώτης Αλευράς και Νικόλαος Κοτταρίδης γιατί δεν προσήλθε στη συνεδρίαση που είχαν ζητήσει.
Καταγγέλλουν παράλληλα και τα μέλη της διοίκησης που είναι και μέτοχοι της ΣΚΟΣ.
Σε σχετική ανακοίνωση του εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την μη προσέλευση του προέδρου της συνεταιριστικής οργάνωσης Βασίλη Κοζομπόλη και μελών του Δ.Σ. που τυγχάνουν και μέτοχοι της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, στο έκτατο συμβούλιο στις 3/12/08.
Επειδή θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο συμβούλιο θα έλυνε σημαντικά προβλήματα και θα απαντούσε σε επίκαιρα και επανειλημμένα ερωτήματα που αφορούν τα παρακάτω πολύσοβαρά θέματα, όπως αναφέρονται στην πρόσκληση που εκδόθηκε και πρωτοκολλήθηκε στις 27/11/08 και συγκεκριμένα.
Ενημέρωση και αιτιολόγηση για τη λήψη απόφασης στη Γ.Σ. της 31/10/08 για πληρωμήποσού 1.900.000 ευρώ (βεβαιωθέντα πρόστιμα τα οποία είχαν παρακρατηθεί βάσει συμβολαιογραφικού συμφωνητικού) που αφορά το εργοστάσιο Παπαβασιλείου ΑΕ στο Κιάτο Κορινθίας.

Ενημέρωση για τις δικές σας ενέργειες και της ΣΚΟΣ ΑΣΕ σχετικά με την ομόφωνη απόφασητου Δ.Σ. της Ενωσής μας, για την λειτουργία του σταφιδοεργοστασίου στη Θουρία.
Ενημέρωση σχετικά με τη λήψη απόφασης για την εισαγωγή λιπασμάτων μέσω της συνεταιριστικής εταιρείας AGRO.
Πόσες ποσότητες παρελήφθησαν και ποιος θα είναι ο τρόπος πληρωμής αυτών.
Ενημέρωση και απόφαση σχετικά με την καταγγελία του Αριστείδη Γιαννακόπουλου (α‘αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ.) σχετικά με την νομιμότητα της συμμετοχής του συναδέλφου Κανέλου Κυριακού στο Δ.Σ. της Ενωσης.
Ενημέρωση σχετικά με αίτημα συμβούλων σε προηγούμενο Δ.Σ. και δέσμευση δική σας για άμεση σύγκληση της επιτροπής καλαμποκιού.
Ποια ποσότητα εισήχθηκε και αγοράσθηκε από την Ουκρανία τον Ιούνιο και σε ποια τιμή,πόσο από αυτό διατέθηκε και σε ποια τιμή, ποια ποσότητα παραμένει σήμερα στις αποθήκες μας αδιάθετη και με ποιο κόστος για την οργάνωση.

Θεωρούμε ότι η μη προσέλευση του προέδρου και μελών του Δ.Σ. μετόχων της ΣΚΟΣ ΑΣΕ σχετίζεται με την αδυναμία να δώσουν πειστικές απαντήσεις και να τεκμηριώσουν τουςλόγους καταβολής ποσού 1.900.000 ευρώ από το ταμείο των σταφιδοπαραγωγών της ΣΚΟΣ, στην εταιρεία Παπαβασιλείου, ενώ δεν προβλέπεται από τα άρθρα του συμφωνητικού και ζημιώνει τις συνεταιριστικές οργανώσεις ΣΚΟΣ και ΕΑΣ Μεσσηνίας, και ακόμη περισσότερο, σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για το λόγο αυτό κύριε πρόεδρε, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνο για την οποιαδήποτε ζημία προκύψει στις παραπάνω αιτιάσεις, στις οποίες δεν προσήλθατε να συζητήσετε και να δώσετε απαντήσεις σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης.

Σας καλούμε εκ νέου, όπως προσέλθετε σε νέο συμβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δώσετε απαντήσεις και να ενημερώσετε, ως οφείλετε, τους Μεσσήνιους παραγωγούς για τα θέματα που αναφέρθηκαν”.
Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΟΛΙΟ
Σεμνός και ταπεινός πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας... που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αγροτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.