Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Το χωροταξικό λάθος του “Καλλικράτη” στην Τριφυλία

Του τέως Δημάρχου Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα.

Μετά τις διαβουλεύσεις, τα τελευταία νέα από το πολιτικό μέτωπο και τα δρώμενα στο Δήμο Τριφυλίας, διαπιστώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το μεγάλο χωροταξικό λάθος που έκανε ο “Καλλικράτης“.

Εντονη τοπική αντιπαράθεση η οποία φτάνει στα όρια της έχθρας, έντονη κομματική παρέμβαση στην τοπική αυτοδιοίκηση, καμία συνοχή και συσπείρωση των κατοίκων του νέου δήμου με προοπτική ανάπτυξης και το χειρότερο πίσω από το μυαλό των τοπικών παραγόντων η κατάκτηση πλεονεκτημάτων για κάθε πόλη ξεχωριστά σε βάρος ίσως των άλλων.

Οι παράγοντες της Κυπαρισσίας οι οποίοι .......

συνετέλεσαν τα μέγιστα στη δημιουργία αυτού του δήμου, ενώ στην αρχή καταχάρηκαν ικανοποιούντες τις ηγεμονικές τους τάσεις και πανηγύριζαν την νίκη, στέκονται αμήχανοι και παρακολουθούν την ανεξέλεγκτη πλέον εξέλιξη των πραγμάτων. Εκμεταλλευόμενοι την καταγωγή δύο κυβερνητικών βουλευτών, του κυρίου Βουδούρη και του κυρίου Κουσελά τους έπεισαν να κάνουν αυτό το λάθος. Να δημιουργήσουν ένα δήμο ο οποίος δεν υπήρχε σε καμιά επιστημονική μελέτη για την αυτοδιοίκηση.

Υπήρχε όμως στο μυαλό κάποιων με προοπτική όχι την συνεργασία, αλλά την επικράτηση.
Η απόδειξη είναι απλή. Ξέρουμε όλοι πώς συμπεριφέρθηκαν σε κάθε έναν ο οποίος εξέφρασε διαφορετική άποψη ακόμα και μέσα από τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Ας δούμε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για την θέση που πήρε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος, σχετικά με την δημιουργία αυτού του δήμου. Το λιγότεΡο που μπορεί να πει κανείς για τη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πως είναι ανεπίτρεπτη για πολιτικούς άνδρες οι οποίοι σέβονται την άλλη άποψη.

Εχω μάθει στην ζωή μου να σέβομαι την άλλη άποψη. Οταν βέβαια εκφράζεται επώνυμα και υπογεγραμμένη. Ετσι ζητώ πάντα από συνεργάτες, συνεταίρους, συμβούλους και συνδημότες να σέβονται κάθε άποψη στα πλαίσια της δημοκρατίας.
Ποτέ δεν εξέφρασα εχθρική για την Κυπαρισσία κουβέντα. Πάντα ως δήμαρχος είχα και έχω την καλύτερη συνεργασία με την γείτονα πόλη. Δεν θα ανεχτώ όμως ηγεμονία για τον τόπο μου από κανέναν. Θα έχω πάντα το θάρρος της γνώμης μου και θα την καταθέτω ευθαρσώς. Ετσι πίστευα και πιστεύω όχι μόνο εγώ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Δήμου Τριφυλίας ότι ο διαχωρισμός του δήμου σε δύο ή και σε τρεις αυτοδιοικούμενες μονάδες είναι η μοναδική διέξοδος προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Εχω δε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσω με κάθε νόμιμο τρόπο και μαζί με όλους αυτούς που πιστεύουν στο διαχωρισμό την πραγμάτωσή του.
Δεν συμμετείχα στις τελευταίες εκλογές ακριβώς γιατί δεν πιστεύω στην δυνατότητα ανάπτυξης και προοπτικής αυτού του αυτοδιοικητικού μορφώματος το οποίο λέγεται Δήμος Τριφυλίας. Θα με θυμηθούν οι αυτοδιοικητικοί όταν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο εγκατασταθεί στην έδρα να ασκήσει τα καθήκοντά του. Με τοπικές κοινωνίες αντίθετες με το εγχείρημα και τοπικές απαιτήσεις οι οποίες θα ξεπερνάνε την πολιτική θέση.
Ποτέ δεν θα γίνει ιδιαίτερη πατρίδα το Κοπανάκι για τον Γαργαλιανιώτη και ο Μάραθος για τον Καλονερίτη.

Δείτε πώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε εισακουστεί η πρότασή μας από την κυβέρνηση. Δήμος Κυπαρισσίας με έδρα την Κυπαρισσία και με συνένωση Δωρίου, Αετού, Αυλώνας.
Ενας δήμος με συνεκτικότητα με τουριστική ανάπτυξη και οικονομική ευρωστία.
Από την άλλη ένας Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους με παραγωγή αγροτική με κοινούς στόχους ανάπτυξης και προοπτικής για το μέλλον. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση της επιστημονικής μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία έγραψαν πολύξεροι πολιτικάντηδες στα παλιά τους τα υποδήματα.

Εμείς εδώ στα Φιλιατρά θα παρακολουθούμε τα πράγματα και αναλόγως θα παρεμβαίνουμε με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου μας. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί σε δημόσιες υπηρεσίες από τον νέο δήμο και στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα έχουμε πάντα την ανασύσταση του δήμου μας. Στην δημοκρατία η ελευθερία της γνώμης και η κατάθεση άποψης επώνυμα και με επιχειρήματα είναι ακρογωνιαίος λίθος του οικοδομήματος της κοινωνίας.

Με το δικαίωμα το οποίο μου δίνει η επιλογή των Φιλιατρινών να μου αναθέσουν τα καθήκοντα του δημάρχου της πόλης για δύο τετραετίες θα παρεμβαίνω συνεχώς στα δημοτικά δρώμενα και θα καταθέτω την άποψή μου.
Ο χρόνος θα δείξει το δίκαιον των θέσεων και η εξέλιξη των πραγμάτων θα διαψεύσει ή θα επαληθεύσει κάποιους. Μακάρι τα πράγματα σε περίπτωση αποτυχίας να είναι αναστρέψιμα. Στην πολιτική όμως είναι ανάγκη να προβλέπει κανείς και όχι εκ των υστέρων να διορθώνει. Αν συνέβαινε αυτό δεν θα βρισκόταν η πατρίδα μας σήμερα στο ΔΝΤ απόρροια του οποίου είναι και ο “Καλλικράτης“.

Ιδωμεν.......

15 σχόλια:

  1. Αλκη αν ησουν εσυ ο δημαρχος του Δ.Τριφυλιας,δεν θα υπηρχε κανενα θεμα, θα εβαζες ενα πλανο οικονομικης διαχειρησης ,και ολα απο κει και περα θα παιρναν το δρομο τους.
    Δεν ειμαστε το ιδιο κομμα ,αλλα ανθρωποι σαν και σενα δεν παιζει κανενα ρολο αν ανηκουν και σε ποιο κομμα .
    Γνωριζουν ολοι οι πολιτες των Φιλιατρων ας μαθουν και οι υπολοιποι οτι εχασες ωρες απο τον υπνο σου , ξοδεψες δικα σου χρηματα για τις μετακινησεις σου στις αλλεπαλλες συσκεψεις στην Νομαρχια και την Περιφερεια ,καταφερες ομως να γινει το ονειρο των Φιλιατρινων πραγματικοτητα,και δεν ειναι αλλο απο την αποχετευση ,που δουλευει και γινονται συνδεσεις καθημερινα .
    Δεν γνωριζω αν μπορει να υπαρξει θεμα ,με το χωροταξικο του Δημου,αλλα οπως και ναχει σε τρισημισυ χρονια σε θελουμε μπροσταρη για την διοικηση του Δημου μας.
    Ενας πραγματικος σου φιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νοσταλγοί του παρελθόντος που δεν μπορούν να ξαναπάνε στα φαρμακεία τους γιατί είναι κολλημένοι με την εξουσία.
    Γνωρίζεται Κε τέως Δήμαρχε ότι το ενχείρημα που πήγατε να κάνετε με Δήμο μαζί με τους Γργαλιάνους θα ήταν καταστροφικό γιατί ο Δήμος
    Γαργαλιάνων έχει κάποια εκατομύρια ΕΥΡΩ δάνεια
    σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του Κου Κόλλια και
    περί τις 70,000,00 ΕΥΡΩ δόση ανά μήνα.
    Τι είναι αυτά που μας λέτε Κε τέως Δήμαρχε πάτε να δικαιολογήσετε την αποτυχημένη κίνησή σας και θέλετε να βγείτε και απο πάνω.
    Αφήστε τώρα τα παραμυθάκια σας και αφήστε τον Κο Κόλλια που είναι και Φιλιατρινός και όλα θα πάνε καλά.
    Μην συνεχίζεται να δυναμιτίζετε την κατάσταση με τους φίλους μας τους Κυπαρίσσιους και τέλος πάντων ένα μήνα έχει ξεκινήσει αυτό το σύστημα
    μην βιάζεστε , όλα θα πάνε καλά.
    Εσείς είχατε και έχετε την άποψή σας αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι η βιασύνη σας:
    Άγχος-κόλλημα με την εξουσία,
    ΕΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ Κο ΚΟΛΛΙΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ.
    ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;
    ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΦΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ;
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΛΙ 70.000.00 ΕΥΡΩ ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ;
    Η ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΔΟΣΗ; Η ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΛΕΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ;

    Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ -ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ- ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΛΚΗΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ ΤΟ 99,7% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ.

    ΘΟΔΩΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν θα κάνεις σχόλια με κόσμιο ύφος και οχι σαν να είσαι στην τρούμπα, τότε θα δεις το σχόλιο σου δημοσιευμένο.
    Για την ώρα το σχόλιο σου πήγε στα σκουπίδια. Ετσι όπως έβριζες ήταν φυσικό να καταλήξει εκεί.

    M c H
    Διαχειριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΓΑΠΗΤΕ,
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΚΛΗΡΕΣ.

    ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
    ΔΗΛ. ΤΟΝ ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ η ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ?

    ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΣΥΝΕΤΕΥΞΕΙΣ,ΑΡΘΡΑ ΚΛΠ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ ΤΩΡΑ.

    ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΙΑ..

    ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΝΝΑΚΗ,ΟΤΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗ ΘΥΕΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ φίλε έχεις κάθε δικαίωμα να κρίνεις τον Ξύγκα και τον κάθε Ξύγκα όσο σκληρά θέλεις. Να τον κάνεις χώμα, να τον μηδενίσεις όσο μπορείς. Να τον κάνεις να χωθεί κάτω στην γη αν θέλεις.
    Έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις. Η διαφωνία μου είναι στον τρόπο που το κάνεις. Σε αυτήν την περίπτωση εσύ σε άλλες περιπτώσεις άλλοι.
    Είναι πάγια τακτική του blog τα σχόλια να είναι σε κόσμιο επίπεδο. Από την ώρα που ξεκίνησε η ύπαρξη του. Δεν είναι τωρινό.

    Υποθέτω ότι την φράση τον "έσφαξα με το βαμβάκι" την ξέρεις.
    Σφάξτον λοιπόν με το βαμβάκι. Μηδένισε τον,
    Βάλτον κάτω από την γη αν μπορείς με πολύ όμορφο λόγο χωρίς να τον βρίσεις.

    Το προτιμώ εκατό φορές να δω ένα σκληρό σχόλιο το οποίο δεν περιέχει βρισιές, και να το δημοσιεύσω άλλες εκατό φορές. Αν θέλεις το κάνω και κανονική δημοσίευση.
    Στον τρόπο είναι το πρόβλημα.

    Μ c H
    Διαχειριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και να σου πω και κάτι ακόμα. Εμείς τα βάλαμε προεκλογικά και πολεμήσαμε τον Δημήτρη Δράκο τον τέως (ευτυχώς που δεν έγινε και περιφερειάρχης) με λόγο που δεν μπορούσε κανένας να αμφισβητήσει.
    Με επιχειρήματα. Με λόγια που έλεγε και έργα για τα οποία μίλαγε αλλά δεν έκανε. Και για να μην μας αμφισβητήσει του πετάξαμε κατά πρόσωπο και την φωνή του. Με αυτά που έλεγε ο ίδιος. Αλλά ταυτόχρονα να ακούσει και ο κόσμος με τα αφτιά του τι έλεγε και τι έκανε.
    Πίστεψε με έτσι του έγινε μεγαλύτερη ζημιά από το να τον βρίζαμε.
    Ενα σφάξιμο με το βαμβάκι, όπως είπα στο προηγούμενο σχόλιο μου, πονάει πολύ περισσότερο από την βρισιά.
    Σκέψου το.

    M c H

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Δήμαρχε, έχεις το θάρρος και υπογράφεις τα όσα λες. Επώνυμες επιστολές λίγοι μπορούν να στείλουν. Και όσα λες είναι η αλήθεια για το Δήμο αυτό που με το ζόρι μας τον φόρτωσαν και που για κακό όλων μας δε φαίνεται να δουλεύει, χωρίς να φταίνε καν οι εκλεγμένοι, αλλά λόγω του ίδιου του συστήματος. Καλλικράτης σου λέει μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΡΑΚΟ(Ξυγκας)-ΒΟΥΔΟΥΡΗ-ΚΟΥΣΕΛΑ(Μπατσος)

    ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΑΤΕ.

    ΚΩΣΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΝΕΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΙΤΗ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΞΥΓΚΑ?ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ .ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο... ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΝΑΝ ΤΑΠΕΙΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΣΑΣ ,ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ .ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΕΧΕΤΕς ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΥΡΟΣ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όποιος μπορεί ας στείλει επιστολή επώνυμη να δημοσιευτεί σε εφημερίδα με επιχειρήματα υπέρ της συνένωσης Φιλιατρών-Κυπαρισσίας και πως αυτό βοηθάει τα Φιλιατρά. Δεν υπάρχουν όμως τέτοια επιχειρήματα. Σε αυτό εδώ το blog θυμάμαι να διαβάζω όλα αυτά τα μειονεκτήματα και τα άσχημα που θα έφερνε ο Καλλικράτης και να που θα έρθει η ώρα από φόβοι να γίνουν πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΛΚΗ ΞΥΓΚΑ? ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρατηρώ παραπάνω μια αδικαιολόγητη δυσανασχέτηση σε σχέση με το χρόνο τον οποίο ο Ξύγκας επέλεξε να δημοσιεύσει την επιστολή! Ο ρόλος των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους είναι ακριβώς αυτός ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ! Επιπλέον στην επιστολή του δε νομίζω ότι προσπαθεί να εναντιωθεί στον Κόλλια!?! Αυτά είναι ανυπόστατα σχόλια μερικών που δεν ξέρουν να ερμηνεύσουν τα γραφόμενα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.