Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το κράξιμο στην Ελευθερία καλά κρατεί.... Πήρε σειρά και η "Φωνή"

Μετά τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς πράκτορες, και τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά το κράξιμο προς την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" πήρε η "Φωνή" και ο Θανάσης Τσαμούλης!

«Κήρυξαν» τον πόλεμο στον Τατούλη…βομβαρδίζοντας τα κουνούπια!!!

ΑΦΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ» ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ «ΜΟΡΕΑ», ΣΕΙΡΑ ΠΗΡΑΝ… ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η «ΠΑΡΑΓΚΑ» ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τα μεγάλα λόγια έχουν ένα καλό: μπορεί να κρυφτεί πίσω τους ένας μικρός άνθρωπος
Β. Κούμπελκα

ΑΦΟΥ «τακτοποίησαν» τους μεγάλους οδικούς άξονες, ..........

τους κόμβους, τα αεροδρόμια και το εσωτερικό οδικό δίκτυο, όλα με «αναθέσεις» κατά προτίμηση στο

«Μορέα», μπήκαν τώρα στους ευαίσθητους χώρους της δημόσιας υγείας και των ενόπλων δυνάμεων, αφού οι τοπικές εκφάνσεις της Περιφερειακής Αρχής (πάλι ο Τατούλης φταίει…) άφησαν τους αδυσώπητους εχθρούς του έθνους να δρουν υπογείως και με την ησυχία τους, φθάνοντας μέχρι τη Μεσσηνία!! Το ότι δεν έχει σημειωθεί σ’ όλη την Περιφέρεια ούτε ένα περιστατικό είναι μια απλή λεπτομέρεια για την εφημερίδα…

Μιλάμε για τα υπερμεγέθη κουνούπια, τα οποία αφού δεν καταπολεμήθηκαν στη «βρεφική» τους ηλικία, πήγαν στο Δυτικό Νείλο και «φόρτωσαν» τον θανατηφόρο ιό, επιστρέφοντας στη Μεσσηνία, την οποία, κατά το πομπώδες δημοσίευμα, απειλούν!

Έτσι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι της τοπικής δημοσιογραφίας, αφού κήρυξαν χθες «επιστράτευση», μαθαίνω ότι… έδωσαν εντολή να σηκωθούν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και με μια συντονισμένη επιδρομή να συντρίψουν τον ιό του Δυτικού Νείλου!

Καλά έπαθα χθες το πρωί, αφού άγρια χαράματα με ξύπνησαν γνωστοί και φίλοι να «μεσολαβήσω» ώστε να εξαιρεθούν τα παιδιά τους, που υπηρετούν στην Αεροπορία, από την επικίνδυνη αποστολή, καθώς και άλλοι που ειδοποιήθηκαν επειγόντως με… φύλλα επιστράτευσης!

Τρελλάθηκα και το μυαλό μου πήγε στον πόλεμο της Λιβύης, υποθέτοντας ότι ο Καντάφι μάς την έπεσε, μιας κι εδώ σταθμεύει ΝΑΤΟϊκή δύναμη ανεφοδιασμού των επιχειρούντων συμμαχικών αεροσκαφών!

Μέχρι να συνέλθω από το πρωινό σοκ και να… ψαχτώ, με πληροφόρησαν τηλεφωνικά ότι η γνωστή τοπική εφημερίδα με πηχυαίους τίτλους έγραφε: «Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δυτικού Νείλου»!

Ήρθε η καρδιά μου στη θέση της, ψέκασα ένα υπεριπτάμενο «κουνούπι» από αυτά που δεν είχε… ψεκάσει ο Τατούλης και γύρισα πλευρό!

Όταν ξύπνησα κανονικά και βγήκα στο καφενείο, ένας μάστορας από το παρακείμενο συνεργείο αστειευόμενος μου είπε: «δεν σε επιστράτευσαν εσένα στον πόλεμο κατά των κουνουπιών;». Δεν είμαι της αεροπορίας, του είπα…

Γελάσαμε και κλάψαμε μαζί για το κατάντημα της δημοσιογραφίας που, δυστυχώς, εκφυλίζεται κι εδώ στο Νότο, από απίστευτους τύπους που επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό, ακόμη και μέσω του τρόμου που σπέρνουν σε ανυποψίαστους πολίτες και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ανεβαίνοντας την Αριστομένους, κάποιος επαγγελματίας κραδαίνοντας μια «Ελευθερία» μου επιτέθηκε φραστικά: «Με αυτά που κάνετε εσείς οι δημοσιογράφοι πώς να πάει μπροστά ο τόπος;».

Συγγνώμη, του λέω, αλλά για ποιο πράγμα μιλάτε; Μα για τον «πόλεμο κατά του ιού του Δυτικού Νείλου που απειλεί τη Μεσσηνία», μου απαντά και μου ’δωσε να διαβάσω. Πραγματικά σοκαρίστηκα από την αβάσταχτη ελαφρότητα των «πολεμοκάπηλων» συναδέλφων, έσκυψα το κεφάλι κι έφυγα σφαίρα…

Αργότερα, στο γραφείο, διαβάζοντας το ρεπορτάζ της «Ελευθερίας» κατάλαβα: άλλα τα μάτια του… λαγού κι άλλα του «θανατηφόρου» κουνουπιού!!!

Περίμενα μήπως και σηκωθούν τα ελικόπτερα και τα μαχητικά από την 120 ΠΕΑ για να συντρίψουν τις ορδές του εχθρού που επέδραμαν κατά της Μεσσηνίας από αέρος, αλλά ματαίως! Μπαίνω στο internet και σ’ ένα σάιτ με παιχνίδια προσομοίωσης αερομαχιών, βλέπω σ’ ένα μαχητικό F-16 τον Πλεμμένο να «πιλοτάρει» έχοντας στο στόχαστρό του τα… θανατηφόρα κουνούπια που δεν καταπολέμησε εγκαίρως ο Τατούλης!!!

Ησύχασα, τελικά ήταν ένα κακόγουστο παιχνιδάκι, άσκηση επί χάρτου θα το ’λεγα, προσαρμογής σε μια εικονική πραγματικότητα, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει η «παράγκα» της παραπληροφόρησης.

Άντε όμως να τα εξηγήσεις όλα αυτά στους ανυποψίαστους που ανησύχησαν κι έτρεξαν να κρυφτούν ή να φύγουν από τη Μεσσηνία, πασαλειμμένοι με πετρελαιοειδή για να γλιτώσουν από τα… θανατηφόρα κουνούπια! Τι να πεις στους επαγγελματίες του τουρισμού που πέρασαν μια εφιαλτική ημέρα, αναμένοντας τη «βιβλική καταστροφή» από το θανατηφόρο ιό του Νείλου ή από τις αεροπορικές επιδρομές του Πλεμμένου!!

Πήρα τηλέφωνο στην Περιφέρεια να μάθω για την «αεροπορική επιδρομή» και με πληροφόρησαν ότι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα!

Ευτυχώς, γιατί ήμουν έτοιμος να τηλεφωνήσω στην Αστυνομία να συλλάβει τους «τρομοκράτες» μήπως και γλυτώσει τουλάχιστον ο κόσμος, αφού τώρα οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι… κήρυξαν τον πόλεμο στον Τατούλη βομβαρδίζοντας κουνούπια!

Ηρέμησα, ήπια δυο καφέδες μονορούφι και διερωτήθηκα:

● Μήπως ήρθε ο καιρός να προσγειωθούν οι «αιθεροβάμονες» της «παράγκας» στην πραγματικότητα;

● Μήπως ήρθε ο καιρός της καθολικής αντίδρασης στην παραπληροφόρηση και τις προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης από ανεύθυνους σαλτιμπάγκους και ευτελείς εμποράκους της ενημέρωσης;

Τελικά, ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα μ’ έβγαλε από τα δύσκολα, αφού στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ένας φίλος με πηγαίο χιούμορ, που αντί για καλημέρα μπήκε στο θέμα κατευθείαν:

«Τελικά για όλα φταίει ο Τατούλης, πρόσεξε γιατί οι πρώτες ρίψεις του φαρμάκου από τα πτητικά μέσα χαμηλής πτήσης της «Ελευθερίας» θα έρθουν κατά πάνω σου…». Καλημέρα, μου λέει, και το ’κλεισε…

Εγώ απλά έκλεισα ασυναίσθητα το παράθυρο, για να «αποκρούσω» τους δηλητηριώδεις ψεκασμούς της συκοφαντικής φημολογίας των αλχημιστών της «Ελευθερίας», αναλογιζόμενος την ορθότητα της ρήσης Τσέχου διανοητή: «Για δες πόσο μικραίνουν οι νάνοι στη μεγέθυνση!»…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Δώστε τους, επιτέλους, κύριε Τατούλη μια ανακοίνωση για την κουνουποκτονία, να ησυχάσουμε καλοκαιριάτικα! Αυτοί είναι ικανοί αν δεν… αναθέσουν και την κουνουποκτονία να οδηγηθούν σε αυτοκτονία! Λυπηθείτε τους…

ΒEST TV

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Τσαμούλης ξαναχτυπά. ΘΕΟΣ ΛΕΜΕ. ΘΕΟΣ.
Βρε κυρ Τσαμούλη μου αυτή την ιστορία με το δημοσίευμα της Ελευθερίας Δεν το κάνεις σενάριο να το ανεβάσει ο Στάθης Ψάλτης να γελάσει ο κόσμος με τα χάλια ορισμένων αυτοαποκαλούμενων Μεσσηνιαρχών;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.