Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Απολογούνται σήμερα οι δράστες της Δοφοφονίας του Δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Απολογούνται αυτή την ώρα ενώπιον της ανακρίτριας κα Σοφία Καβαρινού, οι δυο από τους τρεις δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου από την Κυπαρισσία ο οποίος έπεσε θέμα επίθεσης το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου μέσα στο γραφείο του και εξέπνευσε λίγα 24ωρα αργότερα στην μονάδα εντατικής Θεραπείας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

Ο τρίτος κατηγορούμενος διαφεύγει της σύλληψης και σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αστυνομικών Αρχών δεν βρίσκεται, πλέον, στη χώρα μας.

Δράστες της ανθρωποκτονίας, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είναι ένας ομογενής από την Αλβανία 35 ετών, ο οποίος χρόνια ζούσε και δραστηριοποιείτο επαγγελματικά στην Κυπαρισσία και δύο πολίτες Αλβανίας, ένας ......

29χρονος, που ήταν χρόνια κι αυτός στην Κυπαρισσία και ένας 34χρονος, ο οποίος ήταν στην πόλη λίγους μόνο μήνες.

Ο ομογενής κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και οι δύο άλλοι ως φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

Ο 29χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίζεται πως αυτός «φύλαγε τσίλιες και δεν χτύπησε το θύμα», κάτι που έκανε ο άλλος δράστης, ενώ ο ηθικός αυτουργός φέρεται να αρνείται την κατηγορία που τον βαρύνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος, που «έσπασε» κατά την διάρκεια της προανάκρισης και ομολόγησε, φέρεται με όσα είπε να «έδωσε» τον ηθικό αυτουργό, από τον οποίον όμως ισχυρίζεται ότι, δεν υπήρξε χρηματισμός ή κάποιου άλλου είδους αντάλλαγμα, αλλά δέχτηκε να τον «συνδράμει» για συναισθηματικούς λόγους, «για να μη χάσει την περιουσία του, το σπίτι του», αφού είχαν στενή φιλική σχέση από την εποχή που ήρθε αυτός, σε νεαρή ηλικία, στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες,οι «αστικές διαφορές» αφορούσαν επικείμενη δίκη για περιουσιακά στοιχεία του ηθικού αυτουργού και συγκεκριμένα για υπόθεση πλειστηριασμού.

Όπως είπε ο Αστυνομικός διευθυντής, στις δηλώσεις του το πρωϊ της 31ης Μαρτίου «όλες οι Υπηρεσίες και το κλιμάκιο από την Αθήνα καταβάλαμε προσπάθεια, για να εντοπίσουμε τους δράστες. Εκατό περίπου είναι οι καταθέσεις, που δόθηκαν για την υπόθεση, για να καταλήξουμε στον φυσικό αυτουργό.
Κι εκεί οδηγηθήκαμε από ένα αποτύπωμα, το οποίο βρήκαμε επάνω στο γραφείο του αείμνηστου δικηγόρου… ».
«Ο φυσικός αυτουργός ομολόγησε τις πράξεις του και ότι ο άλλος, που διαφεύγει, χτύπησε τον δικηγόρο, ενώ ο ηθικός αυτουργός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή… », διευκρίνισε ο κ. Καραβίτης.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

2 σχόλια:

  1. an apologoudan kala tha itan .... Afou o enas pire pali prothesmia kai apologithike simera ...

    Mathe prota kai meta grapsta ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν το πρωί πάρα πολύ κοντά στα δικαστήρια (κάπου απέναντι) και έπινα το καφεδάκι μου και περίμενα πότε θα σκάσουν μύτη.
    Για Πέμπτη ήταν η απολογία... λογικό να περιμένω κάπου εκεί να δω αν πάνε.
    Καθήμενος κάπου εκεί κοντά λοιπόν, είδα να τους πηγαίνουν στο δικαστικό μέγαρο και τους δυο.
    Επι 30 με 45 λεπτά δεν είχε βγει κανένας κατηγορούμενος από το δικαστήριο. Συνεπώς γίνεται απολογία.
    ΟΚ μέχρι εδώ??

    Πάμε παρακάτω.

    Αν ο ένας άρχισε να λέει και ξαφνικά ζήτησε νέα αναβολή για τον Χ, Ψ, Ω λόγο, αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανένας άλλος (άμεσα δηλαδή) πλην της ίδιας της ανακρίτριας και του/της πρακτικογράφου.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ανακρίτρια δεν με πήρε τηλέφωνο να μου το πει........
    (Φυσικά σε ειρωνεύομαι με την τελευταία φράση. Μην την πάρεις τοις μετρητοίς....)

    Άλλωστε δεν έγραψα τι είπαν στην απολογία τους. Έγραψα ότι απολογούνται αυτήν την ώρα.....
    Και παραθέτω πληροφορίες που ανακοινώθηκαν για την υπόθεση από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κο Καραβίτη.

    ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΣΤΡΑΒΟ????
    ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙΣ "ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ"
    Γιατί γράφοντας την φράση "Μάθε πρώτα και μετά γράψτα" με "κατηγορείς" ότι γράφω ανακρίβειες. Αυτό υπονοείς.
    Το έχω ξαναπεί εκατοντάδες φορές. Στο Φιλιατρά News ότι γράφεται είναι έγκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.