Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ψαλίδι 30% στις δόσεις των δανείων εξετάζουν οι τράπεζες

Μείωση 30% στις δόσεις των δανείων με παράλληλη επιμήκυνση της διάρκειάς τους είναι η λύση που προτείνουν οι τράπεζες για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι τα ............

καθυστερούμενα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις τους και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackΡock, όπως αναφέρει το Εθνος.

«Η μείωση των δόσεων -σε στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες, επιχειρηματικά δάνεια- στο 30% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, θα δημιουργήσει υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια» σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, εξηγώντας γιατί «πάγωσε» προς το παρόν η συζήτηση μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Ενωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση στα δάνεια τω νοικοκυριών.

Οι «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, σε συνολικά υπόλοιπα 231,8 δισ. ευρώ.

Οι μαζικές ρυθμίσεις δανείων στις οποίες θα προχωρήσουν οι τράπεζες αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και σε 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη το επιτρέπει, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.

Ομως το πρόβλημα παραμένει οξύ αφού το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 μόνο το Ειρηνοδικείο Αθήνας εξέδωσε 7.500 διαταγές πληρωμής για χρέη δανειοληπτών από καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες για ποσά κάτω από 20.000 ευρώ.

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.