Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αστυνομικοί προς ενοικίαση.

ΠΑ.ΣΥ.ΦΕΑ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αίσθηση και μεγάλη αναταραχή προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Πρώτου θέματος» για νομοθέτημα που έγινε ΦΕΚ στις 21 Μαρτίου 2012. Σε αυτό περιλαμβάνεται λίστα αμοιβών στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται να χρησιμοποιήσει δύναμη της Αστυνομίας, για ιδιωτικούς λόγους ασφάλειας. Εκ πρώτης όψεως δικαιολογημένα σοκάρει μια τέτοια εξέλιξη.

Γιατί την λειτουργία της Αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας την έχουμε συνδέσει , με την δημόσια και την κρατική ασφάλεια. Αυτήν την χρηματοδοτούμε και την πληρώνουμε μέσα από τους φόρους μας.
Όμως είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι υπάρχουν κάποιες ...........

ειδικές κατηγορίες αξιωματούχων , επιχειρηματιών και πολιτών εκτεθειμένων σε αυξημένο κίνδυνο, οι οποίοι χρησιμοποιούν για την ιδιωτική τους ασφάλεια και σε μόνιμη βάση, μεγάλο μέρος, σωρευτικά μιλώντας, αστυνομικών δυνάμεων. Αυτό κοστίζει πάρα πολύ και τελικά ανατρέπει το δημόσιο αγαθό του δικαιώματος της ασφάλειας, της αστυνόμευσης, της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Το να υπάρχει λοιπόν ένα κόστος για όλους αυτούς τους πολίτες της ειδικής κατηγορίας επιπλέον των φόρων των πολλών , δεν μπορεί από μόνο του να χαρακτηρισθεί, ως αρνητική εξέλιξη. Βεβαίως για να υπάρξει λογική στη νέα αυτή πρακτική και δεδομένης της οικονομικής ύφεσης, που δεν επιτρέπει σπατάλες στην χρήση των σωμάτων ασφαλείας , θα πρέπει να αλλάξει και η πρακτική που ακολουθείται στους λεγόμενους στόχους, πρόσωπα ή εγκαταστάσεις, υψηλού κινδύνου. Ποιοι δηλαδή δικαιούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι δωρεάν φύλαξη και σε ποιόν βαθμό και ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν , αφού μάλιστα έχουν την οικονομική δυνατότητα, την επιπλέον των συνήθων πολιτών χρήση της αστυνομικής προστασίας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια συνολική καταγραφή και δημοσιοποίηση του όγκου των αστυνομικών δυνάμεων, που απασχολούνται σε ιδιωτικό έργο και μόνιμη βάση.

Όπως το καλοκαίρι καμία βίλα, κοντά σε δασική περιοχή , δεν δικαιούται να έχει έξω από την αυλόπορτα της, ένα πυροσβεστικό όχημα, έτσι και η αστυνομία δεν μπορεί να σπαταλά δυνάμεις σε ιδιωτικές φυλάξεις, σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας.
Δεν μπορεί ένα φορολογούμενος να απασχολεί αστυνομικούς, περιπολικά , μηχανές, ακόμη και ελικόπτερα της Αστυνομίας και ο διπλανός πολίτης να μένει αφύλακτος επειδή οι δυνάμεις δεν επαρκούν. Μπορεί η όλη διαδικασία της μίσθωσης αστυνομικών υπηρεσιών, σε πρώτη φάση να δημιουργεί έκπληξη, αλλά όλα βρίσκουν τη θέση τους, αν αναλογισθούμε ότι σήμερα οι υπηρεσίες αυτές , προσφέρονται δωρεάν σε βάρος των φόρων μας.

Υστερόγραφο

Μήπως ενοικιάζονται και οι υπουργοί

Ο πρόεδρος Βασίλης Κοκινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.