Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΔΕΗ: αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια ρεύματος με εντολή τρόικας

Δεσμευτικούς όρους, με βασικότερο την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Iουλίου του 2012, θέτει η τρόικα προκειμένου να εγκρίνει το δάνειο από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) για την ενίσχυση της ρευστότητας της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού.

Πιό συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ..........

Καθημερινής, η τρόικα εμφανίζεται πρόθυμη να εγκρίνει το δάνειο των 350 εκατ. ευρώ προς ΛAΓHE, AΔMHE και ΔEH, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί και το δομικό μέρος του προβλήματος.

Εκτός από τα τιμολόγια, η τρόικα στις διαπραγματεύσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς για την έγκριση του δανείου θέτει το ζήτημα του ελλείμματος του ΛAΓHE, επικεντρώνοντας στις υψηλές εγγυημένες τιμές για την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

H ελληνική πλευρά πάντως σε πρώτη φάση δεν συζητά τη μείωση της εγγυημένης τιμής, αλλά εξετάζει τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών ΑΠΕ, με στόχο την ενίσχυση των εσόδων του ΛAΓHE.

Σημειώνεται ότι ένας ακόμη όρος που θέτει η τρόικα για την έγκριση του δανείου από το TΤΠ&Δ είναι η εγγύηση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το econews.gr, αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι η ελληνική πλευρά θα αποδεχθεί τους δεσμευτικούς όρους της τρόικας, καθώς χωρίς το δάνειο των 350 εκατ. ευρώ η αγορά δεν θα αντέξει μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.