Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ερώτηση Γιάννη Λαμπρόπουλου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Στην Ερώτηση του ο κ. Λαμπρόπουλος εφόσον περιγράφει την κατάσταση του Νοσοκομείου (κλίνες, Κλινικές μηχανήματα Τεχνητού νεφρού, κλπ κλπ) αναφέρεται στην περιοχή κάλυψης του Νοσοκομείου με υγειονομικές υπηρεσίες.

Και ο κ. Λαμπρόπουλος καταλήγει στην ..............

ερώτηση του στον κ. Λυκουρέντζο και τον ρωτά αν θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις για την μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 από δωρεά του Γ. Αλεξόπουλου και διαθέτει 70 κλίνες, οι οποίες κατανέμονται σε παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ορθοπεδική, ουρολογική, καρδιολογική κλινική και ακτινολογικό, αιματολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο.
Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, αποτελούμενη από 14 μηχανήματα, η οποία δημιουργήθηκε από δωρεά της Κας Αθηναΐδας Κοντού.
Οι δύο χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010 , από δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα. Η δε Μονάδα Τεχνικού Νεφρού είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη κατά ISO.
Ένα μέρος σημαντικό του Νοσοκομείου επίσης ανακαινίσθηκε, με δωρεά της Συναδινού Ελένης.

Ο τομέας ευθύνης του Νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος ο Δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό 60 χιλιάδες περίπου, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται.
Επί πλέον το μεγάλο μέρος των κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της περιοχής Πυλίας, προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Από το καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάλη τουριστική μονάδα «Costa Navarino» η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ή για εξετάσεις σε καθημερινή βάση, ανέρχεται στους 250 – 300 πολίτες, που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται .
Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται με δωρεά δεκάδων χιλιάδων Ευρώ από τον όμιλο Costa Navarino.
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από αυτό της Κυπαρισσίας και 100 χιλιομέτρων από την περιοχή των Γαργαλιάνων .
Επί πλέον όλων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εφάπτεται της Εθνικής οδού Καλαμάτας – Καλό Νερό – Πύργος – Πάτρα και αντιμετωπίζει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, σ’ ένα οδικό δίκτυο πολυσύχναστο και που δεν είναι το καλύτερο.
Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά, για πιθανή κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πάντες στην περιοχή.

Ε ρ ω τ ά τ α ι

ο κ. Υπουργός

Θα ισχύσουν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις για την μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ; .-

Αθήνα 25 - 7 - 2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. κυριε Λαμπροπουλε σωστα ενεργησατε για το νοσοκομειο της Κυπαρισσιας,αλλα για το προβλημα του Κ.Υ Γαργαλιανων που υπαρχει πανω απο ενα χρονο και ειναι η ελλειψη αγροτικων γιατρων κανενας πολιτικος δεν εχει ενδιαφερθει.Ελατε μια μερα να ζησετε την κουραση των ασθενων που ερχονται απο τις πεντε το πρωι για να πιασουν σειρα με την μια αγροτικο που δεν μπορει να εξυπηρετησει 70-80 ατομα. Ζηταμε να προκυρηξουν θεσεις αγροτικων επι θητεια και βρισκουμε γραφεικρατικα κωλυματα.Εχουν γινει προσπαθειες πολλες. Ας προστεθει και η δικια σας για το καλο της περιοχης. Τζωρτζινης Αλεξανδρος Παιδιατρος Συντονιστης Κ .Υ Γαργαλιανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.