Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Κυπαρισσία: Άγνωστη παριστάνοντας την εφοριακό απέσπασε 3.000 ευρώ από 79χρονη.

Τρεις χιλιάδες ευρώ απέσπασε άγνωστη, χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, από 79χρονη, παριστάνοντας την εφοριακό! Η άγνωστη γυναίκα, ψηλή στο ανάστημα, με ξανθιά μαλλιά και όμορφο πρόσωπο, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά και δεν έδινε, όπως πληροφορηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του θύματος, την εντύπωση της απατεώνισσας.

Γύρω στις 11.00 το πρωί η άτυχη 79χρονη.............

επέστρεφε στο σπίτι της από την τράπεζα στην οποία είχε πάει για τη σύνταξή της. Λίγα μέτρα πριν φτάσει στην οικία της, όπου διαμένει με το σύζυγο και το γιο της, τη φώναξε με το μικρό της όνομα και την πλησίασε η άγνωστη γυναίκα, λέγοντάς της πως είναι υπάλληλος της Εφορίας και θέλει να της μιλήσει για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Η 79χρονη ανησύχησε και τη ρώτησε τι συμβαίνει.

Τότε, η άγνωστη που παρίστανε την εφοριακό της είπε πως ο γιος της χρωστάει στην Εφορία και αύριο λήγει η προθεσμία πληρωμής. Αν, δε, δεν πληρωθεί το χρέος, θα έχει περιπέτειες και μπελάδες.
Στην αρχή η 79χρονη ήταν διστακτική και δύσπιστη, ωστόσο η άγνωστη γυναίκα τής παρουσίασε τόσο τραγικά τα πράγματα με το, δήθεν, χρέος του γιου της και τόσο επικίνδυνες τις συνέπειες αν δεν πληρωνόταν, και όλα αυτά με πειστικό τρόπο, που στο τέλος πίστεψε τα ψέματά της. Μαζί της, στην τσάντα, είχε τα χρήματα από τη σύνταξή της.

Μπήκε στο σπίτι, όπου είχαν, με το σύζυγο και το γιο της, φυλαγμένα και άλλα χρήματα για να πληρώσουν κάποιους μάστορες για εργασίες που έκαναν, και βγήκε, δίνοντας στην άγνωστη τρεις χιλιάδες ευρώ μετρητά! Η ψεύτικη εφοριακός τής είπε πως με τα χρήματα αυτά θα κλείσει η υπόθεση του γιου της και θα έρθουν τα χαρτιά της υπόθεσης. Με τις τρεις χιλιάδες ευρώ στην τσέπη η άγνωστη έφυγε και, όπως ήταν φυσικό, εξαφανίστηκε.

Η απάτη αποκαλύφθηκε αργότερα, όταν επέστρεψε στο σπίτι ο γιος της και του είπε για το χρέος του στην Εφορία και την υπάλληλο που την επισκέφθηκε, με τον ίδιο να της λέει πως δεν έχει καμία τέτοια δοσοληψία. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Α.Τ. Κυπαρισσίας διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.