Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Προς λύση το πρόβλημα με τα φάρμακα

Σε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες, που εισάγουν τα ακριβά ογκολογικά φάρμακα ήρθε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα ξεκινήσει άμεσα η τροφοδοσία των φαρμακείων των Νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με τα ακριβά φάρμακα.

Δείτε τι είπε στην ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ...........



Ο υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, τον διαβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμφωνία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων για τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα.

Η κατάσταση βαίνει προς εξομάλυνση διαβεβαιώνει αρμόδιος του Υπουργείου Υγείας. Οι ασθενείς θα μπορούν τις αμέσως επόμενες ημέρες να προμηθευτούν το φάρμακο τους είτε από τα φαρμακεία των νοσοκομείων είτε από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα φάρμακα υψηλού κόστους, για τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα, χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Λόγω των μεγάλων οφειλών των Νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές, που αγγίζουν τα δύο δισ ευρώ, οι εταιρείες διέκοψαν την προμήθεια φαρμάκων ζητώντας την εξόφληση τους σε μετρητά.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η νέα παραγγελία αφορά κυρίως φάρμακα για ασθενείς με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας. Η ποσότητα των φαρμάκων επαρκεί για έναν μήνα και οι προμηθευτές θα πληρωθούν με μετρητά.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.