Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αν οι διαλογοι που δημοσιεύει το enikos.gr είναι αληθινοί μιλάμε για απίστευτους υποψήφιους κυβερνήτες...

Το enikos.gr δημοσιεύει μια σειρά διαλόγων ανάμεσα σε πολιτικούς αρχηγούς. Διαλόγους που δείχνει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την όλη σοβαρή -όπως λένε- κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο πλέον επικίνδυνος είναι το παιδαρέλι ο Τσίπρας. Ο λαός του έδωσε την δεύτερη θέση στις εκλογές και αντί να το εκμεταλευτεί σωστά, εκείνος έπαιξε και κρυβόταν πίσω από το δάκτυλο του.
Ελεγε έλεγε προεκλογικά αλλά όταν ήρθε .........

η στιγμή της ευθύνης προτίμησε να το παίξει ένα ανώριμο παιδάκι που ήταν όλο λόγια...

Μια υπεύθυνη στάση που τηρήθηκε ήταν του Πάνου Καμμένου που πρότεινε να γίνει κυβέρνηση Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να εφαρμόσει τα 7 σημεία που υποστηρίζει.
Και ενώ Σαμαράς, Κουβέλης, Βενιζέλος θα μπορούσαν να στηρίξουν ακόμα και με ψήφο ανοχής μια κυβέρνηση αριστερή όπως λέει ο Τσίπρας όταν έπεσε η πρόταση του Καμμένου βγήκαν τα αληθινά αισθήματα από Σαμαρά.....

Καμαρώστε Διαλόγους:

Ο διάλογος Τσίπρα-Βενιζέλου

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε έντονη συνομιλία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Α.Τσίπρας:''Ο λαός αποφάσισε την απομάκρυνση του Μνημονίου και το έδειξε με την ψήφο του. Πήραμε το 17% και 52 έδρες και ζητήσαμε την ψήφο του λαού για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική. Δεν μας έδωσαν οι πολίτες ψήφο για συγκυβέρνηση. Δεν υπήρξε δυνατότητα για αντιμνημομιακή βουλή, όμως εσείς έχετε 149 βουλευτές. Είπατε ότι μπορείτε να συμφωνήσετε στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για διετή κυβέρνηση. Προχωρείστε λοιπόν. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αναντίστοιχοι με όσα προεκλογικά λέγαμε. Αν προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση, θα την κρίνουμε και θα την ελέγχουμε. Πρέπει όμως να σταματήσετε να δημιουργείτε κλίμα κινδυνολογίας. Δεν μπορείτε να αναπαράγεται ανεύθυνα σενάρια για το ευρώ''.

Ε.Βενιζέλος:''Έχετε αντιφάσεις στην πολιτική σας, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα λέει έξω. Δεν βλέπετε πού έχει φτάσει η ύφεση, πού έχει φτάσει η χώρα; Έχετε ευθύνες. Ευτυχώς βγήκε ο Αλέκος Αλάβάνος και μαθαίνουμε τί υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ''.

Α.Τσίπρας:''Κύριε Βενιζέλο είναι σαφές ότι μιλάτε προεκλογικά. Προχωρείστε ως ''υπεύθυνοι'' που είσαστε, αλλά εσείς ουσιαστικά αυτό που θέλετε είναι να μην υπάρξει στη χώρα αντιπολίτευση''.

Ε.Βενιζέλος:''Εγώ κοιτάω με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία''.

Α.Τσίπρας:''Τώρα μιλάτε για διαπραγμάτευση και μας καλείτε να την κάνουμε μαζί. Εσείς όμως δεν είστε που λέγατε ότι ''τις κόκκινες γραμμές τις βάζουν οι ισχυροί''; Θέλετε να τρομοκρατήσετε τον ελληνικό λαό. Αν ο ελληνικός λαός κέρδισε κάτι, είναι ότι η ψήφος του ήταν καταδικαστική απέναντι στο Μνημόνιο''.


Ο έντονος διάλογος Σαμαρά - Καμμένου

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον προόεδρο της Δημοκρατίας, με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

Π.Καμμένος: Προτείνω κυβέρνηση εθνικού σκοπού με τις επτά προϋποθέσεις που έχω θέσει και να μην μετέχουν σε αυτή ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος.

Ε. Βενιζέλος: Συμφωνώ με όλες τις θέσεις εκτός από την καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Α. Σαμαράς: Δεν κατάλαβα. Τι προτείνετε δηλαδή κυβέρνηση Καμμένου;

Π.Καμμένος: Όχι, εγώ αυτό που θέλω είναι κυβέρνηση Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Α. Σαμαράς: Υπάρχει μία ελπίδα να υλοποιήσουμε το "σενάριο β" που καταθέσατε, αλλά εσύ θες να να γίνεις πρωθυπουργός.

Π.Καμμένος: Δεν υπάρχει "σενάριο β"

Α.Σαμαράς (απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας): Σας ζητώ να υπάρξει διευκρίνιση για το θέμα.

Κ.Παπούλιας: Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

13 σχόλια:

  1. Διαχειριστα το άρθρο σου διακρίνεται από μεροληψία. Χαρακτηρίζει παιδαρέλι τον μόνο έντιμο πολιτικό , που κράτησε την ίδια στάση πριν και μετά τις εκλογές. Βασικά είναι υβρις και δεν θα έπρεπε.
    Ο κυρ- Φώτης δηλ. δεν είναι πολιτικά ανήθικος όταν προσπαθεί να παρασύρει τον Τσιπράκο με το ζόρι στο κάδρο των μνημονιακών? Αυτός δεν θα συνεργαζόταν ποτέ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , έτσι δεν έλεγε?
    Ο Σαμαράς δεν ήταν που ήθελε να βαράμε πέναλτι μέχρι να παρει την αυτοδυναμία? Γιατί γκρινιάζει ? Δεν πήρε αυτό που ήθλε?Πραγματικά τώρα , θα 'ήθελες υπουργο τον Προκόπη Παυλοπουλο με τον δίκαιο εκλογικό του νόμο - 50 έδρες δώρο ?-
    Ο Βενιζέλος , τι να μας πει το 13% , αυτοί με τους από πάνω χρεοκόπησαν την χωρα και φταίει ο Αλέξης?
    Ψήφισε ο φίλος μας ο Μπενυ την ασυλία υπουργών , ημέρα Πέμπτη ορκίζεται και διαλύεται η Βουλή ,παραγραφή των αδικηματων , τυχαία η ημερομηνία? Για ψάξε λίγο και θα εκπλαγείς γιατί ο Παπούλιας αντισυνταγματικά τράβηξε 3-4 ημέρες τις συναντήσεις των προέδρων...
    Χαρακτηρίζεις παιδαρέλι έναν νέο που δεν τον ξέρεις , και αθωώνεις αυτούς που σε πτώχευσαν? Και στη τελική αφού είναί παιδαρέλι τι το θέλανε στην κυβέρνηση?? χαχαχαχχ.. το 168 έφτανε , μην ξεχνιόμαστε...
    Μήπως βλέπεις πολύ Mega??? Λύσσαξε το σύστημα μηπως δεν μπει μέσα στην πτώχευση και ο Αλέξης και στις επόμενες πάρει 40%. Ενα παιχνίδι ήταν , για την επιβίωση τους , για την επομένη μέρα και τίποτα άλλο.
    Μην ανησυχείς , δεν θα τον αφήσουν να προχωρήσει, το σύστημα πάντα κερδίζει, αλλα για σκεψου : στους μεν ξερεις τι περιμενεις , στον άλλο όχι , τι θα διαλεγες , και ξέρεις οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες στην ζωή.
    *Σήμερα έβρεξε στην Αθήνα, Ο Τσιπρας έφταιγε

    ( Δεν ψηφισα Αλέξη στις εκλογές)

    Μητράκος Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν αθωώνω τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ... Στην πυρά μαζί με τον Καρατζαφέρη.
    Αλλα να είσαι δεύτερο κόμμα και να φέρεσαι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είναι απλό , έκανε την καλύτερη επιλογή, πιστεύεις ότι με 52 έδρες θα ήταν κυβέρνηση ??? Δηλ. μας έχουν για τελείως ιθαγενείς ....3 μήνες θα άντεχε και θα είχε καεί για να σωθούν οι άλλοι..εξάλλου πουθενά στον κόσμο δευτερο κόμμα δεν προσχωρεί σε 'οικουμενική' , δλδ η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ θα πήγαιναν , ας γελάσω...λοιπόν ας κρίνουμε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα και θα έπρεπε να είναι φυλακή και ας ρισκάρουμε...
    Δεν ψήφισα αλλά στις επόμενες το σκέφτομαι...σοβαρά

    Δημήτρης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/non-paper_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε λιγο δεν θα εχωμε να φαμε! θα ορμηση ο λαος στην βουλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΕΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν το γραφεις καλα, "εγερθήτω"!
    κοιμομαστε ορθιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν το άκουσες καλα.... Εγέρθητω φώναξε ο καράφλας όταν μπήκε ο Μιχαλολίακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....διακρίνεται από μεροληψία. Χαρακτηρίζει παιδαρέλι τον μόνο έντιμο πολιτικό....

    Σε αυτό το σημείο και μόνο θα ήθελα να απαντήσω στον κ. Μητράκο Δημήτρη με το εξής Δημοσίευμα.

    http://mygranma.wordpress.com/2012/05/15/false-tsipras/

    Ευχαριστώ.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης θα παρακαλούσα τον κ. Μητράκο να διαβάσει και αυτό το δημοσίευμα

    Οι ανθελληνικές θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
    http://enomenoiellines.wordpress.com/2012/05/10/antheliniko-komma-syriza/

    Ευχαριστώ.
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλικά να απαντήσω στον Κωνσταντίνο ότι ο χαρακτηρισμός έντιμος αφορά την μη συνεργασία του με τα καθεστωτικά κόμματα που πτώχευσαν την Ελλάδα , δεν θα αναφέρω πηγές γιατί αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας.
    Τα sites τα γνωρίζω πολύ καλά , αλλά θα ήταν καλύτερα να μην απομονώσουμε μια λέξη μου και να δημιουργούμε λαθος εντυπώσεις. Το σχόλιο μου αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην έντιμη στάση του για την μη συνεργασία του με πασοκ-νδουλα, σε αντιθεση με βενιζέλο - αυτοδύναμο σαμαρά, Κυρ- φώτη και τους αλλους μελισσανηδηδες.
    Να προσθεσω ότι δεν υπερασπίζομαι Αλέξη, άλλωστε δεν τον ψήφισα,αλλά αυτό το " και για την βροχή φταίει ο Αλέξης'' δεν αντέχεται. Επίσης εάν θέλουμε να μιλήσουμε για προγράμματα ας τα κάνουμε καλυτερα φειγ βολάν όλα...Δεν μιλάω για τα πρωην μεγάλα κόμματα που ολη η Ελλαδα ηξερε οτι θα συνεργαστούν μετα τις εκλογες εκτος απο αυτους..Μπενυ ψηφιζες ...Τονυ - ισως και Ντορα επαιρνες - Ειναι γνωστο οτι στον Συριζα υπαρχουν δυο τασεις , οι εξω απο ΕΕ και ευρω και οι μεσα με ευρω κτλπ....Συνεπώς μαλλον παρερμηνευσες το σχολιο μου.Το μονο σιγουρο ειναι οτι την Ελλαδα δεν την πτωχευσε ο Αλεξης , τωρα εαν εχει μαγικες λυσεις, παραμυθια σταματησα να διαβαζω καιρο τωρα, αρα δεν εχει..

    Ισως σε καλυψα..

    Φιλικά
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.