Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας 2012

Σας γνωρίζουμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθούν για έκτη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις της Γιορτής Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, τους παραγωγούς καρπουζιού Τριφυλίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), και το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο παραγωγός καρπουζιού Παναγιώτης Λεβεντογιάννης.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην έναρξη και ..........

στη λήξη της συγκομιδής του καρπουζιού, έχουν στόχο την ενημέρωση των παραγωγών αλλά και την προβολή ενός προϊόντος μεγάλης οικονομικής σημασίας για την περιοχή, του καρπουζιού της Τριφυλίας, που είναι το πρωιμότερο υπαίθριο καρπούζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά στις 19 Μαΐου με ομιλητές άτομα που ασχολούνται με τη διακίνηση και την εμπορεία του καρπουζιού στην Ελλάδα και την Ιταλία. Αναμένεται δε όπως και όλες οι προηγούμενες ημερίδες να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον αφού η τεχνογνωσία και η εμπειρία που μεταφέρεται από τους ομιλητές είναι χρησιμότατη και αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες τάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό περιβάλλον όπως αυτές διαμορφώνονται και από τις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και των ανταγωνιστικών χωρών και εταιρειών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

7:30 μ.μ.: ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
7:45 – 8:30 μ.μ.: Θέμα: «Η Ιταλική αγορά καρπουζιού και οι τάσεις που εμφανίζονται».
Ομιλητής: Giuseppe Circella: Commercial manager με έδρα τη Μπολώνια.
8:30 – 9:15 μ.μ.: Θέμα: «Η αγορά του καρπουζιού και οι τάσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
Ομιλητής: Γιώργος Κοντοσφύρης: Portfolio Manager με έδρα την Αθήνα.

Η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΖΙΟΥ» θα κλείσει με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Αγρίλη Φιλιατρών το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου. Τις δύο αυτές ημέρες εκτός από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο θα λειτουργήσει και έκθεση με περίπτερα όπου εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων, συνεταιρισμοί ή ομάδες αγροτών εκθέτουν τα προϊόντα τους. Με εκθεσιακό περίπτερο μπορεί να συμμετέχει και όποιος άλλος πολίτης θελήσει να προβάλλει τα προϊόντα του με δήλωση συμμετοχής στην κ. Βίκυ Αλεξανδροπούλου (Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών, τηλέφωνο 2761360023.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι η Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τα Πλαστικά Κρήτης. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα agrenda και ο agrotypos

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Ο Πρόεδρος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.