Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Φεβρουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Θύμα (;) κι αυτός της οικονομικής κρίσης
Έκθεση στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών σταματά το δρόμο στον «κόμβο Καρέλια»


Μια εμπιστευτική έκθεση του πρώην γενικού γραμματέα των ........

συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, Σέργιου Λαμπρόπουλου, βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου σχετικά με τον περιμετρικό της Καλαμάτας. Εκεί προτείνεται να καταλήγει στον κόμβο «Καρέλια», λόγω της υψηλής δαπάνης απαλλοτρίωσης και της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης στον παραχωρησιούχο εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου.

Η έκθεση αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων των αυτοκινητόδρομων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης και αποτελεί, κατά πολλούς, τον «μπούσουλα» του ειδικού διαπραγματευτή, Ευθύμιου Βιδάλη.

Πάντως, παρά τις εμπιστευτικές εκθέσεις, τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και τις ενδεχόμενες ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον κόμβο του Νέδοντα, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Καρνέσης, χθες στο Δημαρχείο εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αισιοδοξία του για την τύχη του έργου.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΟΚ: ΧΑΛΑΖΙ-φονιάς κατέστρεψε σε μεγάλη έκταση αγροτικές καλλιέργειες της Τριφυλίας! Σε απόγνωση οι αγρότες που κάνουν λόγο για πρωτοφανές φαινόμενο. Το μέγεθος του χαλαζιού σε μέγεθος "καρύδας" και η ένταση του ανέμου κατέστρεψαν θερμοκήπια.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΠΑΡΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ σε δημόσιους φορείς διαπιστώνει έκθεση-φωτιά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τον πρώτο Μνημονιακό χρόνο (2010) στην Ελλάδα.
ΑΠΑΤΗ 244 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ με τις επιστροφές ΦΠΑ ψάχνει η κυβέρνηση, με τον υπουργό να δηλώνει οτι με τα κυβερνητικά μέτρα εξαντλούνται τα περιθώρια ικανοποίησης αιτημάτων.

Απο την άλλη οι αγρότες χαρακτηρίζουν τα 11 μέτρα "ψίχουλα" και μιλανε για κυβερνητικό εμπαιγμό, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την Κυριακή διοργανώνουν Πανελλαδική Παναγροτική Συνάντηση στη Λάρισα.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αγρότες της Μεσσηνίας με τη Σ.Ε. να μιλάει για εμπαιγμό.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ Τατούλη στο Ισραήλ κατά την Διεθνή Έκθεση Μεσογειακού Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.

ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιοκτησιών επιταχύνεται η κατασκευή της συνδετήριας οδού στον κόμβο Καρέλια. Η χθεσινή συνάντηση Καρνέση με τους ιδιοκτήτες στο Δημαρχείο.
ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Το 50% των Ελλήνων πολιτών οδηγουνται στο περιθώριο λόγω της οικονομικής κρίσης.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για το Βιολογικό Καθαρισμό Φιλιατρών απο τον πρ. δήμαρχο Άλκη Ξύγκα, που έκανε λόγο για έλλειψη συντήρησης του έργου απο τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.