Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία Πυρσού για τα κιγκλιδώματα στο Νέο Λύκειο Φιλιατρών

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τα αντιαισθητικά κάγκελα που το ποθετήθηκαν στην καινούρια πέτρινη μάντρα του νέου Λυκείου Φιλιατρών.
Μετα την διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ήρθε να προστεθεί στις φωνές αγανάκτησης και η διαμαρτυρία από τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών " Ο Πυρσός" ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: .........

Τα μέλη του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» συγκεντρωθήκαμε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο την Δευτέρα 26/3/2012 στις 8 το βράδυ και ομόφωνα αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για το απαράδεκτο, ακαλαίσθητο και αταίριαστο στην παράδοση, την αρχιτεκτονική αισθητική και τον περιβάλλοντα χώρο της γύρω περιοχής στην πόλη μας «κιγκλίδωμα» της περίφραξης του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Παλαιού Λυκείου και του υπο κατασκευή νέου Λυκείου.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί θεωρούμε ότι είναι προσβολή στους κατοίκους της πόλης μας που μαθήτευσαν στο σπάνιο ιστορικό νεοκλασικό σχολείο που κατασκευάστηκε το 1926, από τους παππούδες μας, με δικά τους χρήματα και που αντί να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί όπως του αξίζει από την πολιτεία, το υποτιμούν και μαζί με αυτό την ιστορία την παράδοση και τον πολιτισμό της πόλης μας.
Στην περιοχή αυτή, στο έμπα των Φιλιατρών, δίπλα στο πάρκο της Βλαχέρνας, σε δυο πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα και σε αρκετά νεοκλασικά και ανακαινισμένα κτήρια, ζητάμε να σεβαστούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πόλης μας και να αντικατασταθεί αυτό το κάθε άλλο παρά «κιγκλίδωμα» από ένα καλαίσθητο εναρμονισμένο με τον όλο περιβάλλοντα χώρο, όπως ήταν και πριν το γκρέμισμα του μαντρότοιχου που υπήρχε.

Για το Δ.Σ. του ΠΥΡΣΟΥ
Ο Πρόεδρος
Νίκος Αντωναρόπουλος



3 σχόλια:

  1. Υπάρχει μια ολόκληρη πόλη που διαμαρτύρεται,κάτοικοι,σύλλογοι,σε λίγο θα μιλήσουν και τα ντουβάρια του σχολείου με αυτό που τους έβαλαν μπροστά.
    Οι αρμόδιοι που είναι? δε βλέπουν? δεν ακούν?θα αντιδράσουν τέλος πάντον για να διορθωθεί αυτό το αίσχος?

    Με τιμή,

    Lebesteniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που οι φωνές της διαμαρτυρίας πληθαίνουν για τα αντιαισθητικά κιγκλιδώματα, που αδικούν ένα ιστορικό κτήριο που όλοι αγαπάμε και σεβόμαστε, αφού εκεί μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα...Ελπίζω να το αντιληφθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι και να διορθώσουν την ατυχή επιλογή...
    Χρυσάνθη Λεβεντάκη Κοντέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο και στον Πυρσό που άρχισε να βγαίνει από το λήθαργό του!!! - ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ- και πήρε επιτέλους θέση!!! Ας γίνει όμως σας παρακαλώ και κάτι πιο δραστικό! Ας γνωμοδοτήσουν κάποιοι ειδικοί επί του θέματος,( έχουμε από την πόλη μας αρκετούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες...), ας συσσωρευτούν υπογραφές από τους πολίτες, μπας και επικρατήσει η κοινή λογική και διορθωθεί αυτό το σφάλμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.