Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Φαρ Ουέστ» η Τριφυλία. Τρεις δράστες «σήκωσαν» δύο σπίτια το πρωί της 25ης Μαρτίου...

Το πρωί της 25ης Μαρτίου τρεις άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» διαδοχικά δύο διπλανές οικίες, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κυπαρισσίας, επί του επαρχιακού δρόμου Κυπαρισσίας - Ραφτόπουλου, και «σήκωσαν» χρήματα και ό,τι θεώρησαν πολύτιμο και αξίας!
Μάλιστα, στο δεύτερο σπίτι, καθώς έφευγαν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος τους ακολούθησε, αλλά οι δράστες βγήκαν στο δρόμο και εξαφανίστηκαν, πιθανώς μεταβαίνοντας σε όχημα, με ή χωρίς συνεργό.

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής, ο ..........

76χρονος ιδιοκτήτης του δεύτερου σπιτιού που «χτύπησαν» οι δράστες, Νικόλαος Ψαριώτης, καθόταν στην αυλή του. Κάποια στιγμή πήγε στα ζωντανά που έχει σε παρακείμενο χωράφι, για να τους ρίξει τροφή και επέστρεψε. Δεν έκανε, δε, περισσότερο από πέντε λεπτά.
Όταν επέστρεψε, άκουσε θόρυβο από περπάτημα στο μπαλκόνι του σπιτιού, πάνω, όπου είναι και η είσοδος για την κυρίως κατοικία. Φώναξε μήπως είναι η σύζυγος ή ο γιος του, αλλά, γυρνώντας το κεφάλι του προς τα εκεί, είδε τρεις αγνώστους να φεύγουν τρέχοντας. Έτρεξε προς το μέρος τους φωνάζοντας και τότε βγήκε από το κάτω σπίτι – δωμάτιο η 75χρονη γυναίκα του, Κωστούλα. Οι δράστες βγήκαν στον επαρχιακό δρόμο και ετράπησαν σε φυγή.

Όπως αφηγήθηκε το περιστατικό στο «Θ» ο Νικόλαος Ψαριώτης: «Γύρω στις 11.00 καθόμουν εδώ και λέω να πάω να ρίξω τροφή στα ζωντανά, αποκάτω στο χωράφι. Πήγα και σε πέντε λεπτά, το πολύ, ήρθα και κάθισα εδώ, όπως τώρα. Ακούω περπάτημα, γυρνάω το κεφάλι και βλέπω τρεις έξω στο μπαλκόνι. Δύο μπροστά και ένας άλλος να βγαίνουν από το σπίτι και να φεύγουν γρήγορα. Σηκώθηκα και φώναξα και με το που φώναξα, έτρεξαν. Ανεβαίνω, βγαίνω από πάνω, πάω στο δρόμο, μέχρι τη στροφή, αλλά δεν τους είδα…».
Η σύζυγός του, Κωστούλα, ανέφερε με τη σειρά της: «Εγώ είδα που σηκώθηκε ο Νίκος και φώναξε και βγήκα έξω. Βγήκαμε στο δρόμο, αλλά είχαν χαθεί. Ήταν ένα αμάξι, στη στροφή, μας είπε ένας γείτονας που το είδε».
«Ένα λευκό Opel Kadett, το είδε ο γείτονας αραγμένο στη στροφή. Μ’ αυτό πρέπει να ήταν», συμπλήρωσε ο 76χρονος.

Γυρνώντας στο σπίτι, διαπίστωσαν πως τους είχαν αφαιρέσει χρήματα που φυλούσαν για ώρα ανάγκης από τις συντάξεις τους, ενώ δεν είδαν να λείπει κάτι άλλο.
Νωρίτερα, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, οι τρεις δράστες είχαν παραβιάσει το διπλανό σπίτι, κληρονόμων Νικολάου Παναγιωτόπουλου, στο οποίο μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη δε διαμένει μόνιμα κάποιος. Είχαν παραβιάσει το παράθυρο και είχαν μπει, κάνοντας τα πάντα άνω – κάτω για να βρουν τη λεία τους, ντουλάπες, πράγματα, ρούχα, μια βέρα, δύο δαχτυλίδια και άλλα μικροαντικείμενα, όπως τους είπε η κόρη του ιδιοκτήτη.
Όταν η 75χρονη άκουσε για τα δαχτυλίδια, θυμήθηκε τα δικά της και πήγε αμέσως και κοίταξε. «Όπως είχα τη σακούλα μέσα στη σερβάντα, τα πήραν όλα, με τη σακούλα όπως ήταν. Κολιέ, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, σταυρό μεγάλο, μενταγιόν, τρεις σειρές βραχιόλια, δαχτυλίδια του άντρα μου, παλιά χαρτονομίσματα της Κατοχής και κέρματα, που είχαμε σε μια σακουλίτσα πλεχτή, από τότε. Την ανοίξανε τη σερβάντα με κατσαβίδι, το οποίο πήρανε από το πρώτο σπίτι. Το γνώρισαν οι συγγενείς του ιδιοκτήτη του διπλανού σπιτιού…» μας είπε με τρεμάμενη φωνή.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.