Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ετοιμάζεται το κούρεμα Νο3

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι το ελληνικό χρέος θα υποστεί ένα νέο κούρεμα, παρότι δεν το παραδέχονται επίσημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το ελληνικό χρέος οδεύει προς νέο κούρεμα. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μολονότι επισήμως δεν το παραδέχονται, στις μεταξύ τους συζητήσεις το αναφέρουν ως ένα πιθανό ενδεχόμενο.

Η… υπόνοια αυτή, μάλιστα, ενισχύθηκε έτι ...........

περαιτέρω μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Moody’s, η οποία ξεκάθαρα τόνισε σε έκθεση της ότι παρά το τελευταίο haircut, το χρέος της Ελλάδας δεν θα καταστεί βιώσιμο. Το ζητούμενο, πλέον, είναι πότε και πως θα γίνει ξανά ένα ανάλογο κούρεμα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τα τέλη Μαΐου, με πιθανότερο σενάριο να επιβεβαιωθεί η αρχική εκτίμηση των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Οι εν λόγω είχαν προβλέψει εδώ και περίπου τρεις μήνες ότι το κατάλληλο κούρεμα για την περίπτωση της Ελλάδας αφορά στο επίσημο χρέος, δηλαδή στο χρέος που αφορά σε ομόλογα τα οποία έχουν εκδοθεί από τη χώρα μας και έχουν αγορασθεί από άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι κρατικοί προϋπολογισμοί θα υποστούν μια μεγάλη αφαίμαξη την οποία είναι άγνωστο αν μπορούν και να σηκώσουν.

Market Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.