Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Ανατροπή Κοζομπόλη από την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Ανατράπηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η διοίκηση της Ένωσης Μεσσηνίας και κατά συνέπεια η προεδρία Κοζομπόλη κατά τη διάρκεια της θυελλώδους τακτικής γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Αφορμή ήταν η μη έγκριση από τη συνέλευση των ισολογισμών των ετών 2007 και 2008, αλλά οι ουσιαστικές αιτίες φαίνεται να βρίσκονται στη συμμαχία μεταξύ αντιπροσώπων προερχομένων από τους χώρους της Ν.Δ. (που στήριζε μέχρι πρότινος τον έμπειρο συνεταιριστή) και του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε..

η τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΑΣ Μεσσηνίας, με κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης η έγκριση των ισολογισμών των προηγούμενων δύο ετών και η μείωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της συνεταιριστικής οργάνωσης από 15 σε 11.
Καταρχήν από τη γενική συνέλευση καταψηφίστηκε η πρόταση για τη μείωση των μελών του Δ.Σ.
Στη συνέχεια και σε μυστική ψηφοφορία δεν εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί 2007 και 2008 της ΕΑΣ με μικρή πλειοψηφία και συγκεκριμένα 53-51.
Εξ αντικειμένου σε αυτές τις περιπτώσεις τίθεται θέμα ανάκλησης του διοικητικού συμβουλίου. Ο μέχρι τότε πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης αποχώρησε από τη γενική συνέλευση, η οποία ωστόσο αποδέχθηκε την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου.

Ορίστηκε νέος πρόεδρος της συνέλευσης, προσωρινό διοικητικό συμβούλιο και συμπληρώθηκε η εφορευτική επιτροπή. Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Μεσσηνίας προγραμματίζει να συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα για την προκήρυξη εκλογών εντός 20 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην απερχόμενη διοίκηση συμμετείχαν 12 συνεταιριστές προερχόμενοι από το χώρο της Ν.Δ. και 3 από το ΠΑΣΟΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.