Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο Michael Jackson

Στο νοσοκομείο του Los Angeles, με καρδιακή προσβολή, οδηγήθηκε, πριν από λίγη ώρα, ο Michael Jackson, όπου και άφησε τη τελευταία πνοή του.
Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όταν βασιλιάς της pop μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας του, που τον επισκέφτηκε επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εξελίσσεται καλά.
Τελικά, ο πολυσυζητημένος σταρ απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς.Ο βασιλιάς της pop, έφυγα πρόωρα, σε ηλικία μόλις 50 ετών.

Ο Michael Jackson, αυτή την περίοδο βρισκόταν σε πρόβες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών, οι οποίες αναμένονταν ως το πλέον φαντασμαγορικό γεγονός.
Ο διάσημος star ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, του Michael Joseph Jackson, της Paris Michael Katherine Jackson και του Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Η βιογραφία του ..........


Άρχισε τη σταδιοδρομία του ως τραγουδιστής της Motown με το συγκρότημα Jackson 5 (αποτελούμενο από τα αδέλφια Jackson), στα τέλη της δεκαετίας του '60 και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Ενώ ήταν ακόμη μέλος των Jackson 5, το 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του στην ίδια εταιρία το 1971. Το 1975 το συγκρότημα αποχώρησε από τη Motown και εντάχθηκε στο δυναμικό της Epic αλλάζοντας το όνομα σε Jacksons. Ο Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο Off the Wall (τυπικά αποχώρησε από τους Jacksons το 1987). Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σύμφωνα με το Guinness World Records. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don't Stop 'Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5. Οι ιδιαίτερες χορευτικές του κινήσεις, τα βίντεο κλιπ, και η ποπ εμφάνισή του έχουν εμπνεύσει και έχουν επηρεάσει πολλούς σημερινούς τραγουδιστές, όπως οι Usher, Beyoncé Knowles, Omarion και Justin Timberlake μεταξύ άλλων. Είναι ευρέως γνωστός ως «Βασιλιάς της Ποπ».
Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 90, η προσωπική ζωή του Τζάκσον απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα μια δικαστική διαμάχη βάσει κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, η οποία οδήγησε τελικά σε αθώωσή του το 2005.

Πηγή: Hellenic Business

1 σχόλιο:

  1. Ο Michael Jackson ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες και πάρα πολύ ευαίσθητος άνθρωπος.Είχε για πάντα την ψυχή ενός μικρού παιδιού.!Υπόθηκαν πολύ ασχημες κουβέντες για αυτόν και δεν τις άξιζε όπως και δεν του άξιζε ένα τέτοιο τέλος!!ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.