Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εντός Ιουλίου η επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου στους παραγωγούς

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καταβληθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ύψους 160 εκατ. ευρώ περίπου, στους δικαιούχους παραγωγούς, όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει ήδη .........

υπογραφεί η σχετική απόφαση προσδιορισμού των συντελεστών επιστροφής ΕΦΚΠ για το 2010 από τον υπουργό Οικονομικών και μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ αρχίζει η διαδικασία για την αποδέσμευση των πιστώσεων και η πληρωμή των δικαιούχων.

Παράλληλα ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή του ΦΠΑ από τις κατά τόπους εφορίες της χώρας. Ο κ. Σκανδαλίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο θέσπισης αγροτικού πετρελαίου, ενώ σημείωσε ότι επιπλέον 160 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν έως τα μέσα Αυγούστου σε παραγωγούς για υπόλοιπα επιδοτήσεων για το έτος 2010, εξισωτικές αποζημιώσεις, εθνικού αποθέματος κ.α.

Γνωστοποίησε επίσης πως από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο φέτος, έχουν πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύσεις της τάξης των 3,150 δισ. ευρώ.

Οσον αφορά στη νέα ΚΑΠ ο υπουργός σημείωσε ότι η απώλεια πόρων για τη χώρα μας θα είναι μικρότερη απ' ότι μπορεί κάποιοι να υπολόγιζαν και θα κινείται στα επίπεδα του 3-4%, ποσοστό που μεταφράζεται σε απώλεια 70 εκατ. ευρώ το χρόνο περίπου.

Αναφερόμενος στην πορεία του νομοθετικού έργου του υπουργείου, ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς μετά την έγκρισή του από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Εως το τέλος του 2011 με βάση τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, οι ΕΑΣ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα γίνουν πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί ή θα μετατραπούν σε αγροτικές εταιρικές συμπράξεις.

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.