Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Κρυφές Δημοσκοπήσεις. Τι δείχνουν; Πάμε για συγκυβέρνηση;

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ δείχνουν όλα τα κυλιόμενα γκάλοπ που σαρώνει στις ηλικίες 55+ και κυρίως σε συνταξιούχους και αγρότες. Χαρακτηριστικό είναι οτι σε αυτές τις ηλικίες παίρνει ποσοστά πάνω απο 50% ενώ ακολουθεί το πασοκ με 30%.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει στις μικρότερες ηλικίες και κυρίως σε μισθωτούς και άνεργους....

Ενα άλλο χαρακτηριστικό των τελευταίων ..............

γκάλοπ δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο στο σύνολο των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική,Θεσσαλονίκη,Πάτρα κλπ.) πράγμα που όμως δεν αρκεί καθώς η ΝΔ έχει μεγάλα ποσοστά στην περιφέρεια που μαστίζετε λιγότερο απο την ανεργία και τα οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τα επιτελεία των κομμάτων, τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων δείχνουν μάχη ψήφο με ψήφο, χωρίς κανείς να μπορεί να προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το μέσο όρο κυλιόμενων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο από το 21,02% του Μαΐου πάει στο 25,50%, ενώ η Ν.Δ. από το 13,15 πηγαίνει στο 18,30%. Δηλαδή η διαφορά από το 7,9% πέφτει στο 7,2%, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αυξήσει τη διαφορά κοντά στο 10%, πράγμα δύσκολο αλλά σε οχι απίθανο αφού οι αναποφάσιστοι ξεπερνάνε το 10%.

Στις 5 περιφέρειες της Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί βραχεία κεφαλή. Η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της, κλείνοντας έτσι την ψαλίδα, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συρρίκνωση των ποσοστών των υπόλοιπων κομμάτων. Δεν αποκλείεται μάλιστα, εάν η ΝΔ «πάρει» την Α΄Αθήνας και το Υπόλοιπο Αττικής, να χάσει την έδρα στη Β΄Πειραιά το πασοκ .

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελείων, στην Α’ Αθήνας η Ν.Δ. από το 15,76% του Μαΐου πάει στο 22% και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19,11% στο 22,5%. Στη Β’ Αθήνας από το 12,4% η Ν.Δ. πάει στο 17% και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 21,82% στο 27%. Στην Α’ Πειραιά από το 16,66% η Ν.Δ. πάει στο 21,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 19% πάει στο 23%. Στη Β’ Πειραιά η Ν.Δ. από το 9,77% πάει μόλις στο 12,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται από το 23,85% στο 30%.

Αντίστροφη είναι η τάση στο Υπόλοιπο Αττικής. Εδώ το άλμα το κάνει η Ν.Δ. που από το 13,7% πάει στο 21%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόνον 2,5 μονάδες και από το 19,40% φτάνει στο 22%. Οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν στην Α’ Αθήνας και στο Υπόλοιπο Αττικής να επικρατήσει έστω και οριακά η Ν.Δ. Πιθανώς αυτό να φέρει αλλαγές και στις έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να μείνει χωρίς έδρα και στη Β’ Πειραιά.

Συγκεντρωτικά με βάση τα νούμερα που δίνουν τα επιτελεία των κομμάτων, δείχνουν την ΝΔ πρώτη με διαφορά απο 1 έως 3 μονάδες, διαφορά που όμως είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, το ΠΑΣΟΚ να είναι πολύ κοντά σε μονοψήφιο νούμερο, η Χρυσή Αυγή να έχει εντυπωσιακή άνοδο τις τελευταίες ημέρες και τα υπόλοιπα κόμματα να χάνουν απο λίγο έως πολύ.

Εαν επαληθευτούν οι κρυφες δημοσκοπήσεις, τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί βγάζουν τουλάχιστον 170 έδρες, κάτι που σημαίνει οτι θα μπορούν άνετα να σχηματίσουν κυβέρνηση οι δύο τους, χωρίς καν την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που ο Κουβέλης αλλάξει γνώμη.

tro-ma-ktiko

1 σχόλιο:

  1. Δεν μου λες αυτή την "κρυφή" δημοσκόπηση ο Μπόμπολας την έβγαλε ή ο Αλαφούζος; Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σύμφωνα με ανταποκρίσεις από το εξωτερικό προηγείται 10 μονάδες του λαμόγιου της ΝΔ τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.