Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού

Το μέλι έχει υψηλή ενεργειακή και θρεπτική αξία. Αποτελείται σε ποσοστό 77-78% περίπου από σάκχαρα κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη, 14-18% νερό και είναι άμεσα απορροφήσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, περιέχει διάφορα... οργανικά οξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες κ.α. Αποτελεί βασικό προϊόν στη μελισσοκομία και είναι πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.

Λόγω του σιδήρου που περιέχει βοηθάει στη .............

γρήγορη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας και η υψηλή του περιεκτικότητα σε χολίνη δρα ευεργετικά σε άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, αντιμικροβιακή δράση και αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς. Αποτελεί πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των ελκών του στομάχου, είναι διουρητικό και βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσετε κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης.

Είναι απολύτως εφικτό να το προσθέσουμε στο διαιτολόγιο μας σε καθημερινή βάση ακόμα και σε άτομα που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απώλειας βάρους αφού αποδίδει μόλις 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Παρακάτω αναφέρονται διάφορα είδη Ελληνικού μελιού και η θερμιδική τους αξία ανά κιλό σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Μελισσοκομίας/Τμήμα Γεωπονίας.

Είδη Μελιού Θερμιδική αξία ανά κιλό

Πευκόμελο 3080 kcal/kg

Πορτοκαλιάς 3299 kcal/kg

Βαμβακιού 3300 kcal/kg

Θυμαριού 3515 kcal/kg

Ελάτου 3422 kcal/kg

Ερείκης 3521 kcal/kg

Ηλίανθου 3755 kcal/kg

NewsNow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.