Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Γλυκός θάνατος» για 5.000 διαβητικούς στη Μεσσηνία

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς για τους διαβητικούς ..............

μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων. Εκτιμούν ότι η αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα θα έχει ως αποτέλεσμα να μη συμμορφώνονται στις θεραπείες τους. Κι αυτό θα επιφέρει, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «Η Γλυκιά Μεσσηνία», αλλά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Αθανασία Καρούνου, σοβαρά κι ανυπέρβλητα προβλήματα σε περισσότερα από 5.000 άτομα μόνο στο Νομό Μεσσηνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Ανδρέας Μελιδώνης και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Λέπουρας, σε συνέντευξη Τύπου, επισήμαναν ότι οι διαβητικοί έχουν, ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη, μηδενική ή 10% συμμετοχή στα φάρμακα που σχετίζονται άμεσα με την πάθησή τους. Στα φάρμακα που λαμβάνουν απαραιτήτως για την αντιμετώπιση διαφόρων επιπλοκών (χοληστερίνη, υπέρταση κ.λπ.) καταβάλλουν συμμετοχή 25%.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για κατασκευή της μέχρι την Πάτρα.
Όλα δείχνουν ότι για τα έργα των συμβάσεων παραχώρησης κυριαρχεί η λογική να κουρευτούν κάποια για να μη χαθούν όλα!
Στον αντίποδα η Τσακώνα παραμένει φυλακισμένη στα λουκέτα, αφού και χθες δεν δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ελεγκτικού.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι ετοιμασίες στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Αναγκαίες είναι οι αποσπάσεις στρατιωτικών στελεχών άμεσα για να λειτουργήσει το ΚΕΝ από τον καινούργιο χρόνο.
• ΑΠΩΛΕΙΕΣ μόλις 2-2,5 ευρώ/στρέμμα στον εθνικό μέσο όρο επιδοτήσεων, επιστρέφει στην Ελλάδα η νέα ΚΑΠ μετά το 2013. Παρ’ ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρεπορτάζ της «Φ» επιβεβαιώνονται, όπως προέκυψε στη χθεσινή επιτυχημένη εσπερίδα των Γεωπόνων στην Καλαμάτα.
• ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ νεκροί και τραυματίες τον Οκτώβριο στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.
• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην απόπειρα της κυβέρνησης για ουσιαστική κατάργηση των αιρετών Περιφερειών αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
• ΕΥΘΥΝΕΣ στον πρ. δήμαρχο Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλο, καταλογίζει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος για την απόρριψη ένταξης στο ΕΣΠΑ του κέντρου Υγείας Αίπειας.
• Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μεσσηνίας της ΝΔ Δημ. Σαμπαζιώτης με άρθρο του εξηγεί «Γιατί θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013».

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.