Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η Ιστορία του παλιού Λυκείου Φιλιατρών.

Ένα εξαιρετικό Video με την ιστορία του νεοκλασικού κτηρίου που επι χρόνια αποτέλεσε το Γυμνάσιο και Λύκειο Φιλιατρών δημιούργησε ομάδα μαθητών.
Στο video γίνεται αναφορά στο πως δημιουργήθηκε, τις δυσκολίες που συναντήθηκαν για να .....

γίνει και την ολοκλήρωση του το 1928.

Στο video περιγράφονται οι στιγμές δόξας του παλιού Λυκείου, σημαίνουσες προσωπικότητες που φοίτησαν εκεί και κατα΄'ηγει στην σημερίνή θλιβερή εικόνα που βρίσκεται το άλλοτε στολίδι της πόλης.

Η αφήγηση ολοκληρώνεται με την παράκληση στους τοπικούς άρχοντες, και αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση του ωστε να μην μείνει έτσι σε αυτήν την άθλια κατάσταση, ένα ύψιστης σημασίας αρχιτεκτονικής σημασίας κτήριο που λειτούργησε το παλί Λύκειο Φιλιατρών.




2 σχόλια:

  1. Την κατασταση αυτη και αλλες την θεωρω καταρα στα Φιλιατρα.
    Ντροπη σε ολους που αφησαν αυτο το κτηριο που εινα στολιδι νεοκλασικο και θα μπορουσε να προσφερθει για πολλες υπηρεσιες προς στους κατοικους. Μονον του Αγιου Χαραλαμπους και στους επιταφιους βγαινουν ως μαρτυρια πιστεως. Για ας εμβαθυνουμαι να βρεθει η αιτια της καταντιας οχι μονον των Φιλιατρων αλλα και ολης της Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι δυνατόν να στεκόμαστε απαθείς μάρτυρες μιας συντελούμενης καταστροφής. Πρέπεινα ληφθούν μέτρα, άμεσα, για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιρίου. Το κτίριο αυτό είναι ο ναός του πνεύματος, στον οποίο πρέπει να κλίνουμε γόνυ όλοι όσοι διαβήκαμε τα σκαλιά του και καταφέραμε να αλλάξουμε ζωή. Πρέπει να ξεκινήσει μια πανστρατιά, στην οποία να συμμετάσχουν όλοι όσοι πιστεύουν ότι συνέβαλε στην περαιτέρω ανέλιξή τους και την σταδιοδρομία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.