Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κυπαρισσία: Ένοπλη ληστεία - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες

Ένοπλη ληστεία, απόπειρα ληστείας, παραβιάσεις σπιτιών και τρομοκρατία στους πολίτες…

Τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής από τα κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών. Μπορεί η πόλη να γιόρταζε, ωστόσο πάρτυ φαίνεται πως έκαναν και οι κακοποιοί, οι οποίοι αλωνίζουν νύχτα – μέρα!

Προχθές τα ξημερώματα, περίπου στις 3.00, στην Άνω Πόλη, δύο .........

άγνωστοι δράστες παραβίασαν ανασφάλιστη πόρτα ισογείου σπιτιού και αφού μπήκαν στο εσωτερικό, επιτέθηκαν στον ύπνο του και απείλησαν με όπλο 81χρονο Ελληνοκαναδό, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε φτάσει στην πόλη για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Οι κακοποιοί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαύρες κουκούλες, όπως και τα χέρια τους, και ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο, απαιτώντας να τους δώσει χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο είχε, απειλώντας τον για τη ζωή του. Έψαξαν δε το σπίτι και αφαίρεσαν ένα ρολόι αξίας 2.000 δολαρίων Καναδά, ένα χρυσό δαχτυλίδι με διαμαντένιες πέτρες αξίας 15.000 δολαρίων Καναδά, ένα κινητό τηλέφωνο, 5.400 δολάρια Καναδά και 300 ευρώ. Στη συνέχεια ετράπησαν σε φυγή.
Το Σάββατο το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (στις 12 παρά 10), στην περιοχή της Πανηγυρίστρας, δύο κακοποιοί, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κιτρινοπράσινες κουκούλες, πιθανόν από φούτερ, την «έπεσαν» σε γνωστό επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος είχε κλείσει την επιχείρησή του και πήγαινε με τα πόδια στο σπίτι όπου διαμένει, για να τον ληστέψουν. Οι δράστες προέταξαν πυροβόλα όπλα, εκ των οποίων το ένα εικάζεται πως ήταν ψεύτικο, καθώς, σύμφωνα με τη μαρτυρία του επαγγελματία, έβγαζε περίεργους ήχους και είχε φωτάκια, όπως εκείνα που πουλάνε στα πανηγύρια για τα μικρά παιδιά, ενώ το άλλο μάλλον ήταν αληθινό. Οι κακοποιοί ζήτησαν χρήματα και όταν αυτός τους είπε ότι δεν έχει μαζί του, του ζήτησαν επίμονα μια τσάντα που κρατούσε με φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα, είπαν μεταξύ τους ότι εκεί θα έχει τα λεφτά! Ο επαγγελματίας δεν έχασε την ψυχραιμία του και μόλις βρήκε ευκαιρία αντέδρασε αστραπιαία και επιτέθηκε στους κακοποιούς, οι οποίοι τα έχασαν και το έβαλαν στα πόδια!
Την Παρασκευή άγνωστος έσπασε την πόρτα σπιτιού όπου διαμένουν ηλικιωμένοι στη Σπηλιά. Όμως, από την παραβίαση της πόρτας χτύπησε ο συναγερμός και ο δράστης ετράπη σε φυγή χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει κάτι.

Τις προηγούμενες μέρες μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε απόστρατο υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, όταν επισκέφθηκε την Κυπαρισσία για διακοπές και βρήκε το σπίτι του στα Μυραίικα παραβιασμένο. Ο ή οι δράστες δεν είχαν αφήσει τίποτα όρθιο και είχαν αφαιρέσει από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι και είδη κουζίνας και υγιεινής. Προανάκριση και έρευνες για στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.
Τα νέα αυτά κρούσματα επιτείνουν την αγωνία, το φόβο και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, που υφίστανται μια ιδιότυπη τρομοκρατία. Οι αστυνομικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά αυτή, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα επαρκούς αστυνόμευσης και εμπέδωσης αισθήματος ασφαλείας, αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και μέσα.
Απαιτείται άμεσα, λοιπόν, ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και, βεβαίως, να υπάρχει συστηματικότερη αστυνόμευση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.