Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Συλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας: Αν είναι Δυνατόν! Ο παραλογισμός έχει όρια.

Το Είδαμε κι αυτό!

Μεταγραφή πλέον θα παίρνουν οι πολύτεκνοι ΓΟΝΕΙΣ και ΟΧΙ τα ΤΕΚΝΑ που σπουδάζουν. Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ προβλέπει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο παιδείας για τις μεταγραφές των φοιτητών. Παρερμηνεύοντας το νόημα της παρ. 1 του άρθρου 6 του νόμου 3454/2006 (γιατί άραγε;) τι νόημα έχει; Εσκεμμένα ή από άγνοια ή ακόμα από αφέλεια. Πώς είναι δυνατόν κανείς να νομοθετεί έτσι τόσο απλά; Το μόνο που μπορεί να δικαιολογήσει αυτό είναι τι; Τι νόημα έχει να αναφέρεται οτι: .......

"...υποψηφίων που είναι πολύτεκνοι κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3454/2006…,(άραγε το διάβασαν το άρθρο;) το οποίο αναφέρεται ΜΟΝΟ σε γονείς και όχι σε τέκνα πολυτέκνων!!!" Οι πολύτεκνοι γονείς θα πάρουν μεταγραφή; Σα δε ντρεπόμαστε λιγο!

Μια πολύτεκνη οικογένεια που ζητά μεταγραφή για το παιδί - παιδιά - της, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ που το κάνει - και όπως το αναλύσαμε και στον κ. υφ. οικονομικών κ. Κουσελά οταν είχαμε τη συνάντηση μαζι του, - μια πολύτεκνη οικογένεια δεν μπορεί να έχει τρία ή τέσσερα ξεχωριστά σπίτια για να σπουδάσει τα παιδιά της σε διαφορετικές πόλεις, αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ειδικά την σημερινή εποχή. Είναι ένας λόγος παραπάνω κι αυτός για λιγότερα έξοδα. Εθνική οικονομία δεν είναι μόνο τα οικονομικά του κράτους, γενικά κι αόριστα, είναι και η οικονομία του καθ΄ενός, της κάθε οικογενείας.

Πως είναι δυνατόν να ζητά κάποιος να κάνει οικονομία και να του λέμε ΟΧΙ, ξόδεψε! (μιά μέση σημερινή οικογένεια που εργάζονται και οι δύο γονείς και ειδικά πολύτεκνοι έχουν περίπου ετήσιο εισόδημα 40-60 χιλ ευρώ, έχει κανείς λογαριάσει πόσο θέλει μιά οικογένεια -και ειδικά πολύτεκνη- να συντηρήσει δυό παιδιά φοιτητές σε ξεχωριστά σπίτια;) και για να μη λέμε πολλά, λίγα λόγια, όποιος έχει λεφτά θα σπουδάζει, θα μορφώνεται.

Οι υπόλοιποι, στον Καιάδα. Μιά κοινωνία που θα ψάχνει να βρεί το μεροκάματο, θα αναζητά την καθημερινότητα, χωρίς αύριο, χωρίς μέλλον. Έτσι λοιπόν μας θέλει η παγκοσμιοποίηση; Άλλη μιά μονάδα στον τρίτο κόσμο;

Ο Παραλογισμός έχει και όρια.

Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.