Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για την σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ

Την ανάγκη προσδιορισμού εκ μέρους της κυβέρνησης των οφελών που θα προκύψουν από μια ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΕΛΤΑ που τον επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, για να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα αυτό.

Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα ..........

τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ώστε να διαμορφωθεί μια καθαρή εικόνα για το εάν υφίσταται σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών κεκτημένων, με πλήρη γνώση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας άλλων χωρών. "Δεν αποφασίζουμε και διατάσουμε" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι "στην Πελοπόννησο μελετούμε τις μεταρρυθμίσεις με διάλογο με τους πολίτες σε μια διαδικασία που ξεκινώντας από την κοινωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις αλλαγές που αποφασίζουμε στην κορυφή".

"Διαφωνούμε με τη λογική της εκχώρησης του δημοσίου αυτού δικαιώματος χωρίς όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έθεσε ως κρίσιμα σημεία του διαλόγου την ανάγκη προσδιορισμού των όρων σκοπιμότητας της ιδιωτικοποίησης, αλλά και την ανάγκη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης για τον καθορισμό κόστους - οφέλους της διαδικασίας αυτής. "Σκηνοθετημένες μεταρρυθμίσεις ως υλοποίηση επιλογών πελατειακών σχέσεων στα οργανωμένα συμφέροντα δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν" κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τους ζήτησε τη διατύπωση ξεκάθαρων απόψεων όλων των συνδικαλιστικών φορέων. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια για τη στήριξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.