Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

5 δήμαρχοι Ηλείας και Μεσσηνίας σε Μανιάτη - Γιαννακοπούλου αντιδρώντας στις καθολικές απαγορεύσεις της Natura 2000

Συνάντηση - σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη 1 σήμερα το μεσημέρι με πέντε δημάρχους της Ηλείας και της Μεσσηνίας για την προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.

Η σύσκεψη έρχεται ως συνέχεια των τριών συσκέψεων που .......

έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα - δύο στη Ζαχάρω και μία, η τελευταία, στον Πύργο, για τις καθολικές απαγορεύσεις και τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν τεθεί και τίθενται σε εφαρμογή με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Πάρκο Λίμνης Καϊάφα και θαλάσσιας περιοχής Κυπαρισσίας καθώς και τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για όλο το εύρος της Natura από το Κατάκολο μέχρι την Κυπαρισσία. Οι δήμαρχοι, στις συσκέψεις που έχουν γίνει, έχουν εκφράσει την σθεναρή αντίδρασή τους στις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που μετατρέπουν την περιοχή της παραλιακής ζώνης του Κυπαρισσιακού κόλπου σε «νεκρή ζώνη» με αφορμή τη θαλάσσια χελώνα caretta caretta.

Τάσσονται υπέρ των μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και της θαλάσσιας χελώνας για την ωοτοκία της, αλλά είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν, σε καμία περίπτωση, τα μέτρα αυτά να είναι οριζόντια και να θέτουν φραγμούς στην ανάπτυξη αποκλείοντας της παραλίες και τη θάλασσα από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Είναι, επίσης, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στη δημιουργία«Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κυπαρισσιακού Κόλπου». Οι δήμαρχοι ζητούν μέτρα προστασίας και θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει και ενθαρρύνει ήπιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς καθολικές απαγορεύσεις και αποκλεισμούς ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Όπως, δε, έχουν συναποφασίσει, θα απαιτήσουν από το ΥΠΕΚΑ να αναλάβουν οι ίδιοι οι πέντε Δήμοι τη διαχείριση και προστασία της περιοχής Natura, μαζί με Φορέα Διαχείρισης που προτείνουν να συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό.
Οι δήμαρχοι που θα συναντηθούν και θα συζητήσουν με τον υπουργό ΠΕΚΑ και τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ είναι: Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, Ζαχάρως Γεώργιος Μπάμης, Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και συνεργάτες τους.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.