Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΕΣ: Η Νομοθετική Πράξη για τη μεταφορά μαθητών... στις περιφέρειες

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 171 Α'/05.09.12) για το σχολικό έτος 2012-2013, με την οποία ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, και με την οποία περνά η αρμοδιότητα στις περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, σε..........

όποια περιοχή λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους κατ΄ εφαρμογή του Νόμου του «Καλλικράτη» δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις, θα υπάρξει παράταση των υπαρχουσών έπειτα από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι συμβάσεις που παρατείνονται εκτελούνται μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, «οι διαγωνισμοί των δήμων οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αναβάλλονται, ματαιώνονται ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επηρεάζονται από τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά αντιθέτως οι δήμοι οφείλουν να συνεχίσουν τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και την κατάρτιση των συμβάσεων μεταξύ δήμων και νέων αναδόχων, οι παρατάσεις των συμβάσεων από τις περιφέρειες «λύονται αυτοδικαίως και αζημίως» κατά το μέρος τους που αφορά την υπογεγραμμένη σύμβαση και οι νέοι ανάδοχοι αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα δρομολόγια».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δοθούν συνολικά 1.986.000,00 Ευρώ

Αναλυτικά τα ποσά έχουν ως εξής:

Π.Ε.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 181.000,00
Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 546.000,00
Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 432.000,00
Π.Ε.ΛΑΚΩΝΙΑΣ 386.000,00
Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 441.000,00

Ακολουθεί η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου - Ερμηνευτική εγκύκλιος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.