Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σε ισχύ το μέτρο των αποδείξεων με νέα ρύθμιση

Νέα ρύθμιση τον Σεπτέμβριο με την οποία δεν θα καταργείται το μέτρο των αποδείξεων, αλλά θα συνδυαστεί με κίνητρα (φορολογικά, ελαφρύνσεις κ.ά.), προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε παρέμβασή του,......

και αφού είχε υπάρξει σφοδρή κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από κυβερνητικούς βουλευτές για την κατάργηση της συλλογής των αποδείξεων, ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη φορολογική συνείδηση, δεν καταργούμε το μέτρο» και δεσμεύθηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει διάταξη που θα συνδυαστεί με κίνητρα.

Αναφερόμενος στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που εισάγει το νομοσχέδιο ο Υπουργός τόνισε ότι «ο νέος Κώδικας είναι περίπου μισός σε έκταση από τον υφιστάμενο και πιο αποτελεσματικός». Επίσης τόνισε ότι «είναι δημοσιονομικά ουδέτερος», καθώς δεν έχει μέτρα, ότι δεν επιβάλλει νέους φόρους και ότι είναι αναπτυξιακός, καθώς «η απλοποίηση είναι αφ’ εαυτής αναπτυξιακό μέτρο».

Για τα τεκμήρια ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι θα καταργηθούν με το περιουσιολόγιο, τη βάση του οποίου αποτελεί ο νέος Φορολογικός Κώδικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.