Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Διανομή Laptop στους μαθητές της Α' Γυμνασίου

Τη διανομή, μέσω κουπονιών, 120.000 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου (δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων) με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τον προσεχή Οκτώβριο, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφερόμενος στην πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα. Γνωστοποίησε ακόμη πως περίπου 1.200 σχολικά βιβλία θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή και θα μπορούν οι μαθητές να τα χρησιμοποιούν.

Όπως διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού Βασίλης Ασημακόπουλος θα διανεμηθεί στους γονείς των μαθητών από ένα κουπόνι μέσω του οποίου θα αγοράζουν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της αρεσκείας τους.

Προηγουμένως, ο κ. Παπαθανασίου είχε ενημερώσει την Κυβερνητική Επιτροπή για την πορεία της ψηφιακής στρατηγικής στην Ελλάδα και όπως ανέφερε αργότερα, πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται 2.500 έργα στον τομέα της Κοινωνίας της ......

Πληροφορίας τα οποία έχουν μεταξύ τους συνεκτικότητα.

Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε ότι εννέα στα 10 παιδιά και νέους έως 24 ετών χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το διαδίκτυο, ενώ η πρόσβαση των νοικοκυριών φτάνει το 39%. Επίσης, οι 97 στις 100 επιχειρήσεις με πάνω από 10 εργαζομένους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αναφερόμενος στο έως τώρα έργο που πραγματοποιήθηκε στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής, ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δημιουργήθηκαν υποδομές για την ευρυζωνικότητα, έγιναν παρεμβάσεις στην παιδεία και στον πολιτισμό και η πρόοδος στους τομείς αυτούς είναι αναμφισβήτητη. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως το 2013 οι ευρυζωνικές συνδέσεις θα φτάσουν στο επίπεδο της ΕΕ καθώς και πως περίπου 300.000 πολίτες θα έχουν επωφεληθεί έως το 2013 μέσω των δράσεων της ψηφιακής στρατηγικής.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

6 σχόλια:

  1. θελω να κανω μια ερωτιση : θα τα εχουμε και στο σπιτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι βρε σύ. Θα το έχετε και στο σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιχνιδια 8α παιζουν η μονο για τα μαθηματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εκτος απο αυτα θα μας το δωσετε ποτε?η θα περιμενουμε κανα χρονο ακομα κ θα το παρουν οι επομενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απο που θα παρυμε τα κουπονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.