Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Laptop με έκπτωση 450 ευρώ για 120.000 μαθητές

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ τους φορητό υπολογιστή (laptop), τον οποίο θα προμηθεύονται με έκπτωση 450 ευρώ, θα διαβαίνουν την πόρτα του Γυμνασίου περίπου 120.000
μαθητές από τη νέα σχολική χρονιά.
Το ύψος της επιδότησης του υπολογιστή, τον οποίο θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου της χώρας, έγινε χθες γνωστό από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», που θα διανείμει και το σχετικό κουπόνι. Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης προσδιορίζονται και οι ...

ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει ο μαθητικός υπολογιστής.
Η διαδικασία απόκτησης των φορητών υπολογιστών θα είναι εξαιρετικά απλή. Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή θα κληθούν αρχικά να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο τους. Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας, αφού συγκεντρώσει τα στοιχεία όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών της χώρας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, θα αποστείλει ταχυδρομικά στο σπίτι κάθε μαθητή ένα ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 450 ευρώ, με έναν προσωπικό κωδικό αριθμό. Η διανομή του κουπονιού αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα θα γίνει η απαραίτητη ενημέρωση ώστε ο μαθητικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται εκτενώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας κάποιων μαθημάτων. Μαζί με τον υπολογιστή θα δίνεται και ένα μέμορι στικ με την ύλη όλων των βιβλίων της Α΄ Γυμνασίου.

Ο τρόπος απόκτησης
Κάθε δικαιούχος μαθητής, μετά την παραλαβή του κουπονιού, θα μπορεί να απευθύνεται σε όποιο κατάστημα επιθυμεί για να αγοράσει τον φορητό υπολογιστή που θα επιλέξει. Ήδη στην ελληνική αγορά διατίθενται φορητοί υπολογιστές σε τιμές που αρχίζουν από τα 400 ευρώ.

Όσον αφορά τον τύπο του ηλεκτρονικού υπολογιστή που θα προμηθευτούν οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φορητός, να έχει εξοπλισμό ασύρματης σύνδεσης με το Διαδίκτυο (θύρα Wi-Fi) και να διαθέτει επαρκή μνήμη και αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, εφαρμογές αναζήτησης και πλοήγησης στο Ίντερνετ, καθώς και με βασικές εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου. Μεταξύ άλλων, στις ελάχιστες προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή συγκαταλέγονται το βάρος του (έως 1,5 κιλό), να έχει οθόνη τουλάχιστον 10 ιντσών και ο σκληρός δίσκος να είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 160 GΒ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος
ΤΑ ΝΕΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.