Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Αναστάτωση, ξανά, στα Φιλιατρά για μπαλοποιητή στη Μώραινα

Αναστάτωση έχει προκληθεί, ξανά, στα Φιλιατρά μετά την έντονη φημολογία για εγκατάσταση του μπαλοποιητή σκουπιδιών στη Μώραινα. Τις προηγούμενες μέρες, όπως πληροφορηθήκαμε, σημειώθηκε «κινητικότητα» γύρω από αυτό το θέμα, που φέρεται να «ανακινείται» από παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, καθώς και της τοπικής Αρχής των Φιλιατρών.

Οι κάτοικοι της Μώραινας, καθώς και ιδιοκτήτες γης .........

της περιοχής, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο, για να το αποτρέψουν, με μια σειρά από σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα: θα είναι δίπλα στο Φράγμα, γειτνίαση με τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στους Χριστιάνους (ιστορικό μνημείο, όχι μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τουριστικού), έλλειψη μελέτης καταλληλότητας ή μη της περιοχής, έλλειψη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μπαλοποίηση και την προσωρινή αποθήκευση των σύμμεικτων απορριμμάτων - αστικών λυμάτων, έλλειψη ολοκληρωμένης μελέτης επεξεργασίας και διάθεσης των προκυπτόντων υγρών αποβλήτων (στραγγίδια).

Μάλιστα, «μπροστάρης» στον αγώνα για να μην υποβαθμιστεί η Μώραινα είναι ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μώραινας Φιλιατρών, ο οποίος και πέρυσι την άνοιξη, όταν και τότε είχαν «διακινηθεί» τέτοιες πληροφορίες (για εγκατάσταση του μπαλοποιητή), είχε αντιδράσει.

Μιλώντας χθες με μέλη του Συλλόγου έστειλαν ξανά, μέσα από το «Θ», ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη, επαναλαμβάνοντας με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και ένταση: «Να ξεχάσουν τον μπαλοποιητή στη Μώραινα». Προτίθενται, δε, να αντιδράσουν μαζικά, δυναμικά και ένδικα, με προσφυγές ακόμη και στο ΣτΕ, αν χρειαστεί, «για το έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί σε βάρος της υγείας, της ζωής μας, των παιδιών μας, της γης μας, του περιβάλλοντος και της Ιστορίας μας»!
Όπως και πέρυσι, επανέλαβαν πως «είναι αποφασισμένοι για όλα, για να μην εγκατασταθεί ο μπαλοποιητής των σκουπιδιών στην περιοχή τους», ενώ αναφέρθηκαν σε «παιχνίδια και ευθύνες των δύο προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Φιλιατρών και Γαργαλιάνων».

Τέλος, κάλεσαν τους αρμόδιους και υπεύθυνους, το δήμαρχο, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καθώς και τους επιστημονικούς φορείς, συλλόγους και παράγοντες, ακόμη και πολιτικούς, να πάρουν θέση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

12 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ..ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΥΓΚΑΣ-ΔΡΑΚΟΣ ΔΙΔΥΜΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΠΟΛΗΣ.

    ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΜΗ,...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΠΗΓΕ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΙΣ ΞΕΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αγχώνεσαι οι βουλευτές του Πασοκ θα μας σώσουν σύντροφε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΞΥΓΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ....ΑΤΥΧΗ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε admin μπορεις να μας πεις τι σημαινει μπαλοποιηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΑΛΚΙς Ο ΜΠΑΜΠΙς Ο ΣΑΚΙς ...

    ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ,ΥΠΟΓΡΑΦΑΝΕ...

    ΑΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και που την είχαμε την Εκκλησία του Δήμου και τί έγινε; Καλύτερα που χαλάσανε την γούβα - Αρχαίο Θέατρο Φιλιατρών που έλεγε και ο Χάρυ κλύν.
    Πάντως τώρα είναι σαφώς καλύτερη η πλατεία του Δημαρχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ
    ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΠΑΛΟΠΟΙΗΤΗΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ
    ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
    Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΓΚΑΚΙΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΛΛΟΥ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΡΑ,ΕΤΣΙ?
    ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΓΟΥΒΑ.ΜΠΡΑΒΟ.
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ??

    ΚΑΙ ΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΒΑ?
    ΤΙ ΤΙΣ ΑΦΗΣΑΤΕ,ΓΙΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Άλλα λέει η γιαγιά μου, και άλλα ακούν τα αφτιά μου..." αναφέρεται η λαική ρήση... και κάποιοι που ενδεχομένως δεν έχουν προβλήματα να επιλύσουν, ασκούν κριτική. Για αυτούς που φταίνε, για αυτούς που νομίζουν πως φταίνε, ακόμα και σ΄αυτούς που έχουν την δυναμική να φταίξουν!!!
    Όμως..." Μιλάμε για τα σκουπίδια τώρα, έτσι?", έγραψε κάποιος...
    Και αυτό θα πρέπει να είναι το θέμα μας.
    Και αυτό θα πρέπει να είναι το θέμα προς επίλυση ή αντιμετώπιση, όχι μόνο του 30 % του πλυθυσμού της πόλης των Φιλιατρών που έχει άμεσα οικονομικά συμφέροντα από την περιοχή της Μώρενας, αλλά ολόκληρου του δήμου, δεδομένου, πως εάν η τοποθέτηση του μπαλοματοποιητή στο χωράφι μου ή στη γειτνιάζουσα δασική έκταση, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΕΜΕΝΑ, ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙΑΔΑ, αν μη τι άλλο του νεοσύστατου Δήμου Τριφυλίας!
    Αναρωτιέμαι λοιπόν πως γίνεται και σχεδόν πάντα οι τελευταίοι να έρχονται πρώτοι???
    Πως γίνεται να επιτρέπεται από τους Φιλιατρινούς, που ΕΧΟΥΝ ένα πνεύμα, μια κουλτούρα και ένα επίπεδο που υπερέχει (ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ) , να μεταβάλεται η πόλη τους σιγά-σιγά και αθόρυβα σε ένα κουφάρι έτοιμο να δεχτεί όχι ότι έχει προοπτική, αλλά ότι είναι για πέταμα? Αποδυναμωμένη από υγιείς οργανισμούς και υπηρεσίες, αδιέξοδη σε επιλογές, (εκπαιδευτικές,,εμπορικές, ιατρικές, τουριστικές κ.α.),αδιάφορη για εξέλιξη.
    Το τι οραματίστηκε, υλοποίησε, συναίνεσε ή αποδέχτηκε
    ο εκάστοτε, ποσώς πιστεύω θα πρέπει να μας απασχολεί. Το τώρα όμως,το δικό μας και των παιδιών μας θα πρέπει να είναι ο γνώμονας των ενεργειών μας.
    Δυστυχώς, δεν έχω την αίσθηση πως σε βάθος χρόνου, οι "άρχοντες "της πόλης λειτούργησαν με βάση το καλό του τόπου. Αντιθέτως συμπεραίνω και εγώ πως καθένας εξ αυτών - και με αρωγό, ή εμπόδιο την συγκυρία- εξείρε τις προσωπικές του φιλοδοξίες, την ματαιοδοξία του, τις υποχρεώσεις του ακόμα -ακόμα και ότι περίσεψε... το σέρβιρε και το "ακριβοπούλησε" ως έργο!!!
    Εμείς τι κάνουμε? Και πόσο η βόλεψή μας δεν θα βλέπει πέρα από την μύτη μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.